• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Endüstriyel atık yönetim planı

sibelkrks

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Şubat 2017
Firma
başaranlar demir çelik inşaat geri dönüşüm san. ve tic. A.Ş.
merhabalar,
bir süredir tehlikesiz atık alan bir tat tesisinde çevre görevlisi olarak çalışıyorum. tesis dışarıya herhangi bir atık oluşturmamakta. buna rağmen endüstriyel atık eylem planı hazırlamalımıyım?
 
Araçlar tesis dışı bakım yapılıyor. Araçların kullanımından kaynaklı, ÖTL atıklar da tesis dışında işlem yapılıyor.
Yazıcı toner bittiğinde, firma değişimi yapıp bitmiş kartuşu alıyor.
@Cem Yılmaz, kiralanan firma tarafından işlemlerin yapılması takibi nasıl yapılabilir ?
 
Merhaba Özkan Bey, biz de araç bakımlarını dışarıdan hizmet alarak yaptırıyoruz ve ÖTL atığını EAYP yazmadık sonra İl Müdürlüğü tarafından bizden araç bakımlarının dışarıda yapıldığına dair sözleşme,kayıt ve doküman istendi. Sözleşmeleri gösterdiğimizde ikna oldular. Sözleşme içeriğinde ürün yaşam döngüsü konusunda(yani bakım servisinin atık oluşumundan geri kazanım veya bertarafına kadar yasal yükümlülüklere uyacağını taahhüt edeceği) detaylı madde olması gerekmektedir.
 
@Banu KILIÇ banu hanım merhaba, evsel atıksu arıtma tesisindede 19 08 05 tehlikesiz atık çamurumuz oluşmaktadır. Bu çamurları alan firma var mı acaba iletişime geçebileceğim ve şuan EAYP sunuyordum R/D kodlarına ulaşabildinizmi ?
 
@Merve.D

Merhaba,
Tesisinizde oluşan tehlikeli veya tehlikesiz atıkları alan firmalara ulaşmak için
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
kullanabilirsiniz. Oluşan çamuru yeterli kuruluk sağladığınız taktirde çimento firmaları alabilmektedir veya bulunduğunuz il/ilçede düzenli depolama alanı var ise oraya verebilirsiniz(bir ihtimal atığı kabul etmeyebilirler).

Eğer yukarıda yazdığım yöntemler yardımcı olmaz ise yukarıdaki linkten lisanslı firmalara ulaşabilirsiniz. Atığı verdiğiniz firmaya da R/D kodlarını sorabilirsiniz.
 
Merhaba,

Atığı gönderdiğiniz yere sormanız lazım. Her yer farklı işlem uygulayabiliyor (R13 ile ara depolama yapabiliyor, R12 ile geri kazanım yapabiliyor vb.).
 
Merhaba arkadaşlar,

Bu ilk mesajım, öncelikle böyle bir forumda emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Ben ilk defa EAYP hazırladım (öncesinde de yapılan EAYP yok) ve onay sürecinde istenen belgelerden biri biliyorsunuz ki Tehlikeli atık zorunlu mali sorumluluk sigortası..

Biz bir tekstil (kesim dikim ütü paket- ithalat ve ihracat) firmasıyız. ÇED ve Çevre İzninden Kapsam dışı yazılarımız var.

Tehlikeli atık olarak kontamine olmuş ambalajlar ( boş su bazlı mürekkep ve laboratuvar kimyasallarının kapları ) var.
Atıkları MOTAT ile bertaraf firmasına gönderiyoruz.
Geçen sene atık beyanında florasan atığımız olduğu için beyan etmiştik. Bu sene florasan atığımız yok, o yüzden EAYPye tehlikeli atık olarak sadece kontamine ambalaj ve atık pil verileri girdim.

Bu binadan da taşınma durumu var ama en az 1.5 sene var.
Kanunda, yönetmelikte miktarına bakılmaksızın yapılmak zorunda deniyor ama bilemedim. Bu durumda yine bizim bu sigortayı yaptırmamız zorunlu mudur?

Bir de bizim fason atölyemiz var. Aynı şekilde ÇEDden ve Çevre İzninden muaf.. Onlarda tehlikeli atık sadece florasan var (proses kaynaklı atıkları yok). Onların da sigorta yaptırması zorunlu mudur? Hatta proses kaynaklı olmadığından onay alınmasına gerek yok diye bakanlığın sitesinde yazı gördüm. Sadece EAYP olması yeterliymiş. Fakat müşterimizin denetçisi onaylı EAYP istedi.
Bu durumda ne yapmak doğru olur

İlk mesajım baya uzun oldu. Ama siz değerli meslektaşlarımdan yararlanabileceğimi umuyorum.

Hepinize sağlıklı mutlu günler çalışmalar dilerim :)
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Sue11Merhaba,

Öncelikle "Bu binadan da taşınma durumu var ama en az 1.5 sene var. Kanunda, yönetmelikte miktarına bakılmaksızın yapılmak zorunda deniyor ama bilemedim. Bu durumda yine bizim bu sigortayı yaptırmamız zorunlu mudur?" sorunuzun cevabı; EVET, Kesinlikle sigorta yaptırmanız gerekmektedir. Normalde sigorta poliçesi olmadan Atık Yönetim Planı onaylanmaz fakat çalıştığınız il müdürlüğünü bilmediğimden dolayı yorum yapamıyorum. Ayrıca sigorta olmamasının idari para cezası da mevcuttur.

İkinci olarak fason atölyeniz "Biz bir tekstil (kesim dikim ütü paket- ithalat ve ihracat) firmasıyız" cümlesinde bahsettiğiniz firmanın içerisinde midir? Yoksa ayrı bir adresi, kapı numarası var mıdır?
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Sue11Merhabalar ,
Bahsettiğiniz gibi ilgili maddede (aşağıdaki ) yaptırmak zorundadır diyor. Bu nedenle Tehlikeli Atık Mali Sorumluluk Sigortasını yaptırmalısınız.
1604998866841.png

Fason Atölye içinde ,ilgili maddeye uyuyorsa sigorta yaptırılması gerekir. Müşteriniz sizlerden EAYP (onaylı ) istiyorsa onay almak için halihazırda bu sigortayı zaten yaptırmanız gerekiyor.
Onay alma işlemini yapmak istemezseniz ilgili yönetmelik maddesiyle müşterinize durumu izah edebilirsiniz.
 
Fatih KoçakMerhaba,

Evet bu maddeden dolayı yaptırmak zorundayız, atölye için de şu yazıdan dolayı kafam karıştı (bakanlık yazısı) :
1604999473817.png
Bu yazıyı müşterimizle paylaşıp ikna edebilirsek hiç değilse atölyeninkinden muaf oluruz o zaman :)
[automerge]1604999510[/automerge]
Maalesef değil :)

Teşekkür ederim cevaplarınız için
 
Üst