• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Entegre Çevre Bilgi Sistemi Hakkında - Vol.1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Tarık Can

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Aralık 2008
Şehir
Manisa
Firma
Cançed Çevre Danışmanlık ve Mühendislik San. Tic. Ltd. Şti.
Arkadaşlar merhaba,

Kısa zamanda örnek doküman hazırlamaya çalıştım. Ancak bu kadar oldu. Eksiklikler olabilir. Ama yine de yol göstereceğine inanıyorum. Herkese kolay gelsin.
İlk önce firma kaydı yapmanız aktarmayı onaylamanız gerekmektedir.
Akabinde tesis kaydı aktarmayı yapmanız gerekmektedir.
Anladığım kadarıyla :) il müdürlüğüne yine de onaya gitmesi gerekiyor. :)

Not: Opera tarayıcıyı kullanmanızı tavsiye ederim.

Uygulama Destek Hattı İletişim Bilgileri de ektedir. Bakanlığın yardımcı videosunu da ekledim.

İyi çalışmalar...



Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 

Ekli dosyalar

  • ecbs tesis kaydı.pdf
    2.1 MB · Görüntüleme: 1,600
  • ecbs firma kaydı aktarma.pdf
    1.6 MB · Görüntüleme: 1,204
  • UygulamaDestekHattı.pdf
    371 KB · Görüntüleme: 956
Moderatörün son düzenlenenleri:
@Şafak Yılmaz

Öncelikle yardımınız için teşekkür ederim.
Bazı tesisler ''tamamlandı'' konumunda gösterdiğiniz yol ile.

Fakat bazı tesislerde şöyle bir durumla karşılaştım. Tesisi ekliyorum. Kapsamını da seçiyorum.(Başlamadı olarak gözüküyor) Geriye Protokolü yükleyerek onaylamak kalıyor.Fakat ekranın sol üst köşedinde ismin altında başlamadı durumunda olan tesis gözükmüyor. Haliyle de seçip protokolü yükleyemiyorum. Böyle bir durumlda karşılaştınız mı ? ( Bu arada anlattığım tesis, firma yetkilisi tarafından aktif hale getirildi. Ama şahsımı yetkilendirdim.)
 
Arkadaşlar müstakil çevre görevlisi eklemesi yapacağımda işe giriş bildirgesi soruluyor. bu firmada işe girdiğimiz bildirge mi yoksa çevre görevlisi olarak başladığımız tarih mi? çevre görevlisi olarak başladığımız tarih ise nasıl bir belge eklemem gerekli acaba?
 
@Yasemin Akıncı

aynı durum bende de var. bakanlıktan evrağın havalesinin tekrar yapılması gerekiyor. hatta gfb başvurusu başa dönebilir en baştan tekrar yapılması gerekebilir dendi bana...

@Mert A.

muhtemelen firma yetkilisi kimse o kisi kendi hesabından yeterlik uygulamasına girerek bu işlemi yapacak
 
Merhabalar,
Benim de hizmet dökümümde yaklaşık 1350 gün yazarken eçbs de 550 gün gözüküyor. 1350 günün hepsinde meslek çevre mühendisi. Deneyimleri nasıl yüklediniz ?
 
Belgenizi ne zaman aldınız? Çevre mühendisi olarak çalışırken, çevre görevlisi belgeniz var mıydı?
 
@Şafak Yılmaz
video için teşekkür ederim fakat benim sol üstte (ismimin altında) sadece danışmanlık firmamızın adı çıkıyor. danışmanlığı yaptığımız firmalar görünmüyor. nedeni nedir acaba? tamamlandı-4 olarak görünen firmalarım var ama sözleşmelerini ben yüklemedim.
 
@Evin ERSOY

Basit.

Bu videodaki firmaların buradan açılmasının tek sebebi firmaların ecbs'ye en baştan "Danışmanlık Firmasıyım" seçeneği ile eklenmiş olması.

Tesisinizin çıkması için tesisinizi e-yeterlikten ekledikten sonra firma yetkilisinin ecbs şahıs uygulamalarından e-yeterliğe giriş yaparak, Kurum/Kuruluş İşlemler Sekmesinden "Onay Bekleyen İşlemler" geçiş yaparak danışmanlık firmanın sözleşmesini yükleyip size onay vermesidir.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Bununla alakalı aslında dev bir rehber hazırlasak Tarık Can arkadaşımızın paylaştığı rehber üzerinden?
 
@Şafak Yılmaz

hocam bizde sorun o ismin altındaki menüde firma gözükmemekte. Bunu çözemediğimiz için ileri gidemiyoruz. Firmaların hepsinde de kendi sistemimde yetkili olarak atanmış durumdayım. Hatta 2 firmanın yeterlik sisteminde çevre görevlisi olarak bile görünüyorum ama onlar dahi görünmemekte o ismin altında menüde.
 
@Melih Coşar
günlerdir deniyorum ama görünmüyordu. şimdi görünüyor. işlemleri yapabildim. sanırım sistemsel aksaklıklar devam ediyor. çok teşekkür ederim.
bir şey daha sormak istiyorum. bazı tesislerin sözleşmelerini ben yüklemeden onaylandı-4 olarak görünüyor. sözleşmelerini yüklemeli miyim.
 
@Şafak Yılmaz

Öncelikle faydalı videonuz için teşekkür ederim.

Bir sorum olacak.
Danışmanlık yapılan tesisler listesinde görülen ( Resim 1) tesis sol üstten açılan menüde görünmüyor ( Resim 2) bununla ilgili bir fikriniz var mı ? Böyle bir durum yaşadınız mı ?
 

Ekli dosyalar

  • Ekran görüntüsü 2.jpg
    Ekran görüntüsü 2.jpg
    119.1 KB · Görüntüleme: 70
  • Ekran görüntüsü.jpg
    Ekran görüntüsü.jpg
    117.5 KB · Görüntüleme: 61
@Ilgım Altay
Biz bütün firmaların ve bu firmalara bağlı tesislerinin EÇBS de yetkilisi olarak danışmanlık firması koordinatörünü atadık. bunun içinde hepsinden vekaletname aldık. bu kişiye yetki veriyoruz diye. çoğunu da o şekilde aktif ettik. bu yüzden belki bizim eyeterlik ekranımızda tesisler görülüyordur. ama iyi de yapmışık. yoksa protokolü onaylaması için her bir tesis yetkilisinin sisteme girip onay vermesi ve protokolü yüklemesi gerekecekti.

@muratkahvecioglu
Biz bütün firmaların ve bu firmalara bağlı tesislerinin EÇBS de yetkilisi olarak danışmanlık firması koordinatörünü atadık. bunun içinde hepsinden vekaletname aldık. bu kişiye yetki veriyoruz diye. çoğunu da o şekilde aktif ettik. bu yüzden belki bizim eyeterlik ekranımızda tesisler görülüyordur. ama iyi de yapmışık. yoksa protokolü onaylaması için her bir tesis yetkilisinin sisteme girip onay vermesi ve protokolü yüklemesi gerekecekti.
 
Arkadaşlar Merhaba,

Çevre izin lisans uygulamasında danışmanlığını yapmakta olduğum firmaya çevre izni alacağım. Tüm bilgi ve belgeleri dolduruyorum. En sonunda 'Girmiş Olduğum Tüm Bilgileri Onaylıyorum. ' kutucuğuna tıkladığımda ekteki kapsam hatasını veriyor. Mobil imza/ e-imza sekmeleri açılmıyor. Böyle bir sorunla karşılaşan var mı? Çözüm bulabildiniz mi?
 

Ekli dosyalar

  • sorunnn.jpg
    sorunnn.jpg
    11.8 KB · Görüntüleme: 58
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst