• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Entegre Çevre Bilgi Sistemi Hakkında - Vol.1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Tarık Can

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Aralık 2008
Şehir
Manisa
Firma
Cançed Çevre Danışmanlık ve Mühendislik San. Tic. Ltd. Şti.
Arkadaşlar merhaba,

Kısa zamanda örnek doküman hazırlamaya çalıştım. Ancak bu kadar oldu. Eksiklikler olabilir. Ama yine de yol göstereceğine inanıyorum. Herkese kolay gelsin.
İlk önce firma kaydı yapmanız aktarmayı onaylamanız gerekmektedir.
Akabinde tesis kaydı aktarmayı yapmanız gerekmektedir.
Anladığım kadarıyla :) il müdürlüğüne yine de onaya gitmesi gerekiyor. :)

Not: Opera tarayıcıyı kullanmanızı tavsiye ederim.

Uygulama Destek Hattı İletişim Bilgileri de ektedir. Bakanlığın yardımcı videosunu da ekledim.

İyi çalışmalar...



Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 

Ekli dosyalar

  • ecbs tesis kaydı.pdf
    2.1 MB · Görüntüleme: 1,600
  • ecbs firma kaydı aktarma.pdf
    1.6 MB · Görüntüleme: 1,204
  • UygulamaDestekHattı.pdf
    371 KB · Görüntüleme: 956
Moderatörün son düzenlenenleri:
Arkadaşlar merhabalar,

Firma/Tesisler Protokol yapmış olduğu ve sistem üzerinden onay verdiği danışman firmayı nasıl iptal edebilir. Bir tesis ile aramda protokol var kendi ekranımdan tesisi ekledim. Ancak tesis danışmanlık firmasına onay verirken benim danışmanlık firmam yerine başka bir firmaya onay verdi. Tesis benim firmama onay vermek istediğinde ise sistem ''Onaylanmış bir protokolünüz bulunmaktadır. Onaylayamazsınız'' şeklinde uyarı veriyor.

Bu sorun ile karşılaşıp çözümleyen arkadaşlar var ise yardımlarınızı rica ederim.
 
Merhaba, Tesis Devri yaptığınız bölümde, adres ve unvan değişiklikleri de var. Onları da tek tek başvurarak halletmeniz gerekiyor. Aynı anda yapılmıyor maalesef.

Screenshot_1.jpg
 
Olgaç bey ve Melih bey o kısımları biliyorum ancak Çevre izin kısmına geldiğimde bana GFB işlemleri yaptırdı ve onları onayladı. Ayrıca uygunluk yazısı şeklinde gösterdi. İzin işlemlerini yapmıyor.
Emisyon raporu ile ilgili bilgiler ve dosyaları yüklemem gereken kısım gelmiyor. Sizin dediğiniz işlemleri başka bir firmaya süre bitimi nedeniyle izin yenileme uygulamıştım ancak bu firmamda olmuyor.
 

Ekli dosyalar

  • Adsız.png
    Adsız.png
    130.7 KB · Görüntüleme: 53
@E. BAL

Mesajı tekrar hortlatacağım, çünkü bu problemim hala çözülmedi. Bizim firmamızla/tesisimizle bir alakası olmayan 9 kişi tesisimizin müstakil çevre görevlisi olarak gözüküyordu, bu sayı şuan 13, ve sürekli artıyor ya da azalıyor. Adnan MACİT'i aradığımda bizde sadece siz görünüyorsunuz başka kimse görünmüyor diyor ve adam sıkıldı artık bana aynı şeyleri anlatmaktan. Ama ben de bu problemin çözülememesinden çok sıkıldım. Adnan bey o 13 kişiyi sistemde göremiyor, ben burdan görüyorum, nasıl oluyor anlamıyorum.
 

Ekli dosyalar

  • ScreenHunter_01 Oct. 09 09.17.jpg
    ScreenHunter_01 Oct. 09 09.17.jpg
    52.1 KB · Görüntüleme: 62
@Beril Çataltepe

Genel bir sorun sanırım, aynı sorunla ben de karşılaşıyorum ve tabii ki çözen, çözmeye uğraşan bir muhatap yok.
 
@orangehead026

Kaldırmayı çok denedim ancak kaldırılmıyor, tesis yetkilisi olarak gözüktüğümüz halde kaldırma işlemi yapamıyoruz öylece duruyorlar orda. Ve hiçbiri doğru değil, hepsi alakasız kişiler. :) Tesisteki tek müstakil çevre görevlisi benim, ve ben gözükmüyorum listede. :)
 
Arkadaşlar merhaba,
Danışmanlığını yeni aldığımız bir tesisi sisteme nasıl ekleyebiliriz. Firmanın e devletinden yetkili eklemesi yapıldı ancak danışman firmada durum başlamadı olarak gözüküyor nasıl yükleme işlemi yapabiliriz yardımcı olursanız seviniriz.
 
1. Firma Sahibinin sistemine girip firmayı aktifleştireceksiniz.
2. Tesisler kısmında tesisi de aktifleştireceksiniz.
3. Daha sonra Yetkili olarak kendinizi ekleyeceksiniz.
4. Kendi sisteminize girip yetkiliyi onaylayacaksınız.
5. Sizin danışmanlık yeterlilik uygulaması kimin üzerineyse onun sistemine girip Yeterlilik kısmına girip tesislerim kısmına bakacaksınız görünüyorsa kendinizi danışman olarak atamanız gerekiyor. Tesislerim kısmında görünmüyorsa tesis eklemesi yapacaksınız. Yapıldıktan sonra firma sahibinin sistemine girip e yeterlilik kısmında kurum kuruluş işlemleri arasında onay bekleyen işlemleri seçip oraya sözleşme yükleyeceksiniz.
 
@Şafak Yılmaz
evet gidip okan beyle görüşüp izin belgemi sistemde aktif ettirdim. uygunluk basvurusunu tekrar başlattım.. başka çözümü yok böyle işlerin mecbur gidip halletmek lazım
 
@Beril Çataltepe
Bununla ilgili olarak Bakanlığa gitmeniz gerekmektedir. Bildiğim kadarıyla Firma bünyesindeki çevre görevlilerinin kaldırılması işlemlerini sadece bakanlık yapabiliyor diye biliyorum. Yanlışsam düzeltin arkadaşlar, yanlış bir bilgi vermek istemem :)
Bir tesisimizde bulunan çevre görevlisi şubelerden birisine yanlışlıkla kendisini atadığı için ana göstermesi gereken şubede gösteremediği için Bakanlık ile görüşmeye gitti.
 
Arkadaşlar günaydın,
Ambalaj bilgi sistemine girip faturaları girmem gerekiyor fakat bu şekilde bir sorun ile karşılaştım. Hiçbir şey görünmüyor. Sizce sebebi nedir, ne yapmam lazım? Yardımcı olabilir misiniz?
Adsız.jpg
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst