• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Iş sağliği ve güvenliğine ilişkin işyeri tehlike siniflari tebliği

M. Hayri Cüneydi

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
14 Nisan 2011
Şehir
Tekirdağ
Firma
ARFEN ALUMİNYUM SAN. VE TİC. A.Ş.
"İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNE İLİŞKİN İŞYERİ TEHLİKE SINIFLARI TEBLİĞİ" yayımlanmıştır.Bilgilerinize.
 

Ekli dosyalar

  • İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNE İLİŞKİN İŞYERİ TEHLİKE SINIFLARI TEBLİĞİ.docx
    15.7 KB · Görüntüleme: 117
  • İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNE İLİŞKİN İŞYERİ TEHLİKE SINIFLARI TEBLİĞİ EKİ.xls
    966.5 KB · Görüntüleme: 98
Paylaşım için teşekkürler. Bir sorum olacaktı. Acaba bu listede faaliyetimizi bulduktan sonra bununla ilgili nasıl bir işlem yapılması gerekiyor. Yani sgk ya veya çalışma bakanlığına vb ye bildirmek vs gerekiyor mu?
 
Tebliğden anladığım kadarı ile bakanlık firmalara durumlarını tebliğ edecekmiş.Tebliğden sonra eğer tehlikeli sınıfta (işyeri için) bir değişiklik olmuşsa 90 gün içinde gerekli olan işlemleri tamamlamak gerekecek.
 
Merhabalar,

Nace kodlarına göre siz tehlike sınıfınızı çıkaracaksınız. Burada asıl işi baz alacaksınız. Örneğin beton santraliniz var ama harfiyat nakliyesi de yapıyorsunuz burada esas alacağınız içi beton santrali olacak veya hem atık toplama hemde depolama işi yapıyorsunuz. Burada iki asıl iş mevcut ve tehlike sınıfı bunlardan sınıfı en yüksek tehlikede olan olarak haraket edeceksiniz.

Bakanlık bildirimi firma ile sınıflandırma arasında bir muhalefete düşüldüğünde itira dilekçenize mahsuben yapılacaktır. Bakanlık ayrıca bildirim yapmayacaktır. Şeklinde anladım.

Bakanlığa tebliğinizi zaten uzmanlık belgenizi gönderirken sınıf olarak yapmanız gerekiyor. Önceden yapıldı ve değişiklik var ise ayrıca tebliğ yapmada yarar var çünkü uzman olarak yapacağınız mesailerde değişiklik olacaktır. Ama tehlike sınıfında bir değişiklik yok ise bildirime gerek yok diye biliyorum ama siz yine de bölge müd. konuşmanızda yarar var.
 
Tehlike sınıflarını bakanlık yapar ise yine bir çok noktada karışıklık yaşanacak.
Geçmişte olduğu gibi iş yerlerini tehlike sınıfına göre denetleyen arkadaşlar önceki beyanları dikkate aldıklarında ki böyle olacak.
İşte o zaman ayıkla pirincin taşını ,daha önce böyle bir tevessülde bulunmayanların kulağına kar suyu kaçacak.
 
Mustafa bey,
Sizin NACE kodunuz bellidir zaten ,tat ve geri dönüşüm Tanrıkulunda ayrı olduğu için ayrı ayrı tehlike sınıfına bakmanız gerekecek!

Arkadaşlar,
Firmanızın NACE kodu ile tehlike sınıfı tebliğindeki kodlar tutuyor artık.Yani firmanızın NACE kodunuzu öğrenip (bknz muhasebeci)akabinde tebliğden bukonud karşılığındaki tehlike sınıfınızı görebilirsiniz.Yok eğer firmam bu sınıfa girmiyor diyorsanız ,itirazınızı yine bakanlığa yazı ile yapabilirsiniz.İtiraza gerek yok evet bu faaliyeti yapıyorum derseniz ; Sonrasında ilgili profesyonellerden hizmet alma vb. gibi çalışmalarınızı bu tehlike sınıfına göre yerine getirmeye başlarsınız..
 
Teşekkür ederim Tuğba hanım
Problem bu zaten bizim firmalara alınan nace kodları fi tarihinden kalma hiç alakası olmayan konular şimdi tam karşılığı denk gelen hangisidir ve bundan emin olmak içinde araştırma yapma gereği duydum.
GDT kısmı çok tehlikeli de TAT tehlikeli sınıfta yer alıyor baktığım kadarıyla ancak emin olmak istiyorum...
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
- Tehlikesiz atıkların toplanması (çöpler, geri dönüştürülebilir maddeler, tekstil atıkları, vb.) (inşaat ve yıkım atıkları, çalı, çırpı, moloz gibi enkazlar hariç)
  • seyyar olarak sokaklarda tehlikesiz hurda toplama (kağıt, cam,plastik, vb.)
  • plastik, tekstil, deri ve tehlikesiz metal atıklarının toplanması
  • konut veya konut dışı yerlerden çıkan karton, kağıt, plastik, cam, alüminyum, çelik ve organik atıkların toplanması
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
- Tasnif edilmiş metal dışı atıklar, hurdalar ve diğer parçaların genellikle mekanik veya kimyasal değişim işlemleri ile geri kazanılması
  • hortum, çiçek saksısı, palet ve benzerleri için ikincil hammadde üretmek üzere plastiklerin sınıflandırılması ve topak haline getirilmesi
  • hortum, çiçek saksısı, palet vb.leri için ikincil hammadde üretmek üzere plastiklerin sınıflandırılması ve pelet haline getirilmesi
  • plastik ve lastik atıkların granüllere dönüştürülmesi (temizleme, eritme, öğütme)
  • kağıt, plastik vb. gibi karışık geri kazanılabilir maddelerin ayrıştırıldığı tesislerin işletilmesi
  • plastik atıkların parçalanması






Son Olarak Ulaştığım bilgiler Bunlar lazım olan arkadaşlara teşekkürler....
 
merhaba arkadaşlar,

Ek-2 kapsamında ki tesis için işletme protokolü yaparken, ekrana yetki onayı bekleyen birden fazla meslek bilgisi bulundu (ek de dosyada olduğu gibi) yazısı gelmekte.Bu nedenle protokolü yapamıyorum.Acaba İl çevre müd.den sistem üzerinden onay yapılması mı gerekiyor.Arkadaşlar acilen yardımlarınızı bekliyorum...

Şimdiden teşekkür ederim..

Protokol onayı.jpg
 
@Tuğba COŞKUN
ever İSG konusnda .. TAT fırması olarak tehlıkelı sınıfda bıulunduugmzdan ve suan da tesısde 9 tane işci calıstıgından dolayı temmuz ayında gırecek olan yasa ıle bırlıkte yapmam gerekn nedır bır cevre muhendısı ve fırma olarak ..
 
@Turan ELİEYİOĞLU

Turan Bey,

kişi bilgileirinden > meslek bilgileri ne girin orada onay bekleyenler varmıs anladıgım kadarıyla
 
Tarık bey merhabalar,

Burada işten çıkışım onaylanmamış görünüyor. Bu durumu il çevreden mi çözmem gereekiyor acaba
teşekkür ederim..
 
@Ercan Selvi

İş sağlığı ve güvenliği mevzuatı kapsamında herşeyi yapmalısınız aslında,tek bildirim zorunluluğunuz yok,çalışanlarınıza mesleki eğitim aldırarak başlayın,uzman iseniz tüm çalışmaları yürütün,10 dan az oldugu için devlet destek verecek(nasıl olacağı daha netleşmedi bildiğim kadarıyla)
 
kişilerin az olması ne şirketi kurtarır. ne de bu işi üstlenecek iş güvenlik uzmanını.
bütün aksiyon planları bu sayıdaki ve çok çalışanı olan iş yerleri için de geçerlidir.
şu an meydana gelecek bir iş kazasında bütün prosedürler en ince ayrıntısına kadar taranır ve gerekli cezalar eksiksiz olarak uygulanır.
bu sebepledir ki; benim 1 çalışanım var diye gayri ciddi düşünmeyelim.
bütün tedbirleri;iş yerinin çalışma koşullarına bakılmaksızın yönetmelik şartlarına uygun hale getirerek
çalışmalıyız.
kazasız günler dilerim,
 
Arkadaşlar bir konuya açıklık getirebilir misiniz...tat firmaları tehlikeli sınıfamı giriyor.Eğer tehlikeli sınıfına giriyorsak 10 kişi çalıştıran bi tat firması olarak 30.06.2013 tarihinden itibaren iş güvenliği uzmanı mı çalıştırmak zorundayız.Yoksa konuyla ilgili bakanlık tarafından tarafımıza bir bilgilendirme yapılacak mı_?
 
Bakanlık bildirim yapmaz. Uzmanın yok diye bir ihbar yazısının da geleceğini sanmıyorum. Şuan da gündemlerinde olan bir konu değil sanırım. ("Zaten çok değerli çalışma ve sosyal güvenlik bakanımızın açıklamalarının altında da yatan fikir siz sakin olum uzman sayısı artacak o zaman alırsınız acele edipte yüksek fiyatlara anlaşma yapmayın şeklinde" )Konumuza gelecek olursak İşletmenin nace koduna göre sıralanmış "Tehlike Sınıfları Tebliğinden" kurumunun tehlike sınıfını bulman eğer Var ise danışmanlık yada uzman temini yapman gerekir. Yoksa sıkıntı yok.

Doğrudan bilgi veremiyorum tat dışında işler yapıyorsanız veya bazen farklı nace kodlarına da sahip olan firmalar var. Yanlışlık olmasın.
 
Üst