Su verimliliği başvurusu

Üyeler Görebilir
Merhabalar herkese,

Ek listelerinde yer alan faaliyetimize göre çıktıktan sonra 18 ay gibi bir süremiz vardı belgeye başvurmak için. 27 haziran son gün bu nedenle. Başvuru yapan bir arkadaşımız var mıdır? Süreç uygulamada nasıl ilerliyor

Üyeler Görebilir
Merhaba,
Bu konuya dair birçok döküman indirdim, malum sürekli kılavuz yayınlanıyor. (dosya pdf olarak ayrıca ektedir)
Yönetmelikte göremedim ama bu dosyada TÜM ÇALIŞANLARA 20 dk, ilgili personellere 2 saat HER YIL eğitim verilmesi zorunlu diyor.
Çevre eğitimleri bile %60 'ı zorunlu kılarken bunun tüm tesiste olması doğru gelmiyor. Bilginiz var mı?

1787818077217.webp

Ekli dosyalar

Üyeler Görebilir
Nazlıhan TOPÇUDeğerlendirmenizde normalde haklısınız tüm çalışana gidip 20 dakika şu videoyu seyredeceksiniz demek veya onu gidip bir yerde yüz yüze eğitim vermek sorun. İlgili personel çoğunlukla masa başı çalıştığından bu kolay.

Mevzuata göre ise serzenişiniz haksız zira yönetmelikte eğitimle ilgili hususlar Bakanlıkça belirlenir denmiş. İdare bunu belirlemiş. Sadece bu hususlar bir mevzuatla mı belirlenebilir yoksa bu hususlarla ilgili başka bir hukuk normu sebebiyle itirazınız var? İdari Hukuk yolları açık.

Saygılarımla.

Üyeler Görebilir
Serhat A.Değerlendirmeme uygulama yönünden katıldığınız için teşekkür ederim.
Sadece bunu bir tek ben mi mantıksız buldum, yada eski bir dokümana mı bakıyorum onu anlamaya çalışıyordum meslektaşlarıma danışarak. Aynı zamanda bu işe başka pratik yollar bulanlardan fikir alabilirim demiştim.
Çevre eğitimindeki %60 la bundaki %100 ile uyuşmadığı için işletmeye bunları açıklamak ve gelen soru silsilesi can sıkıcı olacaktır. 1500 kişilik bi tesiste her yıl 20 dk için nasıl eğitim organize edilir ki (siz masa başı demişsiniz ama üretim de var, tüm çalışanlar dendiği için) diye düşünüyorum, 20 dakikada bırakın eğitimi imza bile tamamlanmaz.