• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tat firması bildirimleri

funda bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Ağustos 2014
Firma
Öztek Genel Temizlik TAT Tesisi
Arkadaşlar biri bana Allah aşkına bi söylesin;
Tıbbi atık bildirimi, jeneratör bildirimi, atık yağ bildirimi, kirlenmiş sahalar ile ilgili bildirim TAT firmalarını kapsamıyor mu yahu!!!!
kapsamıyor ise hangi gerekçe ile....
Şubat ayı sonuna kadar dilekçe ile verilmesi gereken bu bildirimler bence TAT Firmalarını da kapsıyor. Lütfen bilenler bana yardım edin kafayı yemek üzereyim gerçekten. :( :( :(
 
@Sim

Piyasaya süren bildirimini yaptıktan sonra, yükümlülükleriniz 1000 KG'ı geçiyorsa belli geri kazanım hedefleri var. Aşağıdaki grafiktekilerden bakabilirsiniz. Örnek verecek olursak; 2017 yılında 2.000 KG Kağıt-Karton piyasaya sürdüyseniz; 2018 yılında bunun %54'ü kadar olan 1.080 KG için belgelendirme ücreti ödemeniz gerekiyor.

PSB BELGELENDİRME.JPG

Belgelendirmeyi de, "Atık Ambalaj Sistemi"ne girdiğiniz zaman sol menüde bulunan "YETKİLENDİRİLMİŞ KURULUŞLAR"dan teklif alarak yapabilirsiniz. Çevko, PAGÇEV, TÜKÇEV, A-GED firmaları, yetkilendirilmiş kuruluşlardır.
 
@Cem Yılmaz merhaba bizde tat firmasıyız. Elektriğin kesik olduğu durumlarda kantara bağlı bilgisayarı kullanmak için jeneratör ü kullanıyoruz. Bunun için de dilekçe yazmak zorunda mıyız ?
 
SKHKKY Ek-5 Kirletici Vasfı Yüksek Tesisler İçin Özel Emisyon Sınırları bölümünde tanımlanan “Birinci Bölüm: Yakma Tesisleri 2.7 İçten Yanmalı Motorlar kısmında ... diye devam ediyor. Tesis olarak kirletici vasfı yüksek tesis değiliz. Yazacak mıyız bilemedim.

Güzel bilgiler için çok teşekkür ederiz @Cem Yılmaz
 
@cevreciolalım

Evet sunmak zorundasınız.

@Evrem Yeşil

Rica ederim. Kirletici vasfının yüksek olup olmadığı, aslında o listede yazıyor. Yani sizde Jeneratör varsa, bu kirletici vasfı yüksek kapsamına giriyor demek. Sadece üretim faaliyeti nedeniyle kirletici sınıfınız belirlenemiyor, bu tarz etmenler de sizin vasfınızı değiştirebiliyor.
 
tat fırmasında calısıyorum atık yagların beyanını nasıl yapıyoruz ? istac a gonderdıgımız kontamıne ambalaj atıgı yada fulorasan ları sısteme gırmemıze gerek var mı ?
 
@feyza nur

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
adresinden girip burada tabs beyan kısmına gelerek sol tarafta açılacak tablodan atık beyan sistemi tabs kısmına gelip 2017 beyanını gir kısmından yapacaksınız. tüm tehlikeli atıklarınızı sisteme işlemeniz gerekiyor.
 
@Aydın Demirel

Halihazırdaki Endüstriyel Atık Yönetim Planı'nızda yer aldıysa, Tıbbi Atık Yönetim Planı hazırlamanıza gerek yok.
 
Merhaba arkadaşlar tehlikeli atık boş beyanı yapılırken kapasite kısmı boş mu bırakılıyor?
 
@nrhyt

Hayır, boş beyan dahi yapılsa kapasite kısmı yazılmak zorunda. Sık Sorulan Sorular bölümünde fiili kapasitenizi yazmanızı istemişler.
 
@Cem Yılmaz
orda neyi baz almalıyım? bir kapasitemiz yok şuan.
 
@nrhyt
Hangi faaliyeti sürdürüyorsunuz? Hangi NACE kodu ile çalışıyorsunuz? Kapasiteyi kg ya da ton cinsinden yazmak zorunda değilsiniz. Adet seçeneği de mevcut.
 
@Cem Yılmaz
467702 nace koduyla çalışıyoruz. şuan kapasite raporları güncellenme aşamasında güncellenmesini beklemeliyim öyleyse :confused:
 
@nrhyt

Mart ayı sonuna kadar yetişmezse, taslaktaki miktarı girebilirsiniz. Çok büyük önem arz etmiyor. Beyanda kapasite miktarı görünmüyor.
 
@Cem Yılmaz
Tamam öyle yapayım. Teşekkür ederim yardımınız için :)
 
Merhabalar, ambalaj atıklarının alındı formlarının çevre bilgi sistemine girişini ne kadar geriye dönük girebiliriz? Veya çıkış işlemlerini motat üzerinden ne kadar süre içinde girmemiz gerekiyor? Bilgilendirebilir misiniz?
 
Üst