• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tekstil atiği tat ve geri kazanim lisansi alimi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

esineraydemir

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
28 Kasım 2013
Şehir
Kocaeli
Firma
Petrol
MERHABA ARKADAŞLAR,
ÇALIŞTIĞIM FİRMADA TEKSTİL ATIĞI ( KIRPINTI KUMAŞ, KULLANILMIŞ KIYAFET VB.) GERİ KAZANIMINDAN İPLİK ÜRETİMİ YAPMAKTAYIZ.
BUNA BİNAEN SADECE KIRPINTI KUMAŞ ATIĞI ALIMI YAPACAK OLMAMIZA RAĞMEN TEHLİKESİZ ATIK TOPLAMA-AYIRMA LİSANSI ALINMASI GEREKİR Mİ?
TEHLİKESİZ ATIK GERİ KAZANIM BELGESİ ALACAĞIZ FAKAT TOPLAMA AYIRMA DA ALMAM GEREKİYOR MU BİLEMEDİM??
 
Tehlikesiz atık ise, örneğin kağıt naylon, tahta palet bunlar için sadece alış satış faturalarınızın veya fişlerin olması yeterli diye biliyorum esin hanım
 
@mcelebi BEY KONUYA TAM HAKİM DEĞİLİM O NEDENLE RİCA ETSEM BİRAZ DAHA AÇIP YAZABİLİR MİSİNİZ ? TEŞEKKÜRLER :harika:

Firmam sadece tekstil atığı ( kırpıntı kumaş ) alıp, onu tekrar elyaf haline getirip renk renk ipliklere dönüştüren bir firma. buda tehlikesiz atık geri kazanımına giriyor. Tekstil atığı çıkaran fabrikalardan bu atıkları aldığımız için patronumuz toplama ayırma lisansıda almamız gerektiğini düşünüyor. Fakat, biz zaten tek cins atık alıyoruz, oda kırpıntı kumaş.. yani 04 02 22. Bunun için TAT belgesi alınması bana gerekli değil gibi geliyor. yanlış mı düşünüyorum acaba ?

bilgisi olan yok mu acaba :(
 
Bölgemizde kumaş değil de örneğin hayvansal ürün geri kazanımı yapan firmamız için lisans aldık. Toplama araçlarına lisansta almadık. Böyle bir istekte olmadı. Kanaatimce direk fabrikadan kumaş atığı almanız için TAT almanıza gerek yok, ama bu bölgesel olarak değişebilir. Çevre İl Müdürlüğüne sorun derim. Yada lisans alımı öncesinde zaten GFB başvurunda uygunluk yazısı için geldiklerin de size eksiklik olarak bunu direk toplayamazsınız derler sizde toplama ayırma tesisi işaretlemenizi de yaparsınız. İstenilen şartları sağlayarak tekrar uygunluk başvurusu yaparsınız.

Toplama ayırma tesisi demek karışık olarak da işletmelerden alınan bazı atık gruplarını ayrıştırmak için gereklidir diye düşünüyorum. Fabrikalardan alınan ambalaj atığında bu durum söz konusu olacaktır.
 
sadece 04 02 21 ve 04 02 22 yani işlenmemiş,işlenmiş tekstil atıkları alıyoruz direk fabrikalardan.. bana da toplama ayırma belgesi alınması gerekli değil gibi geliyor çünkü ayırdığım bir şey yok .. çuval içindeki kumaş parçalarını renklerine göre ayırıyoruz ama bu yönetmelikteki ayırma tanımına uygunluk teşkil etmiyor. tek tip atığın içinde renk ayrımı yapıyoruz çünkü.. yinede emin değilim tabi.. :(

@fatih boztepe çok teşekkür ederim.
 
Esin Hanım Merhaba,

Tesisiniz nerede ve hangi tür atıkların ne fiyatlar ile kabulünü yapıyorsunuz bilgi alabilirmiyim? Atıklarınızı tatlardan alırsanız bir sıkıntı yok ama atık üreticisinde alacaksanız tat lisansınızın olması gerekir.
 
arkadaşlar merhaba çalıştığım tesisin izin lisansı yenileme başvurusu yapacağım bunun için gerekli olan evraklar sadece ek 3c deki evraklarmı tesiste kapasitede isimde herhangi bir değişiklik yok sadece süre bitimi var
 
@esineray

@esineray Hanım lisansınızı gönderir misiniz? kırpıntı atığı oluşmakta hangi kodla alıyorsunuz? teklif alabilir miyiz?
 
@Tarık Can Bey , firmam dışarıdan kırpıntı alıp onu kendisi geri kazanım lisansı ile iplik üretiyor. kırpıntı bizden çıkmıyor yani. siz hangi konuda teklif istemiştiniz? iplik satıyoruz sadece :)
 
@esineray
danışmanlığını yaptığımız firmada kırpıntı atığı oluşmaktadır. Onu size vermek istiyoruz :)
 
şimdi anladım :) firmamda bu işe bakan ayrı bir birim var. siz bana iletişim bilgilerinizi mesaj atın isterseniz. kendisi sizinle irtibata geçsin .. olur mu ? :)
ayrıca : 04 02 21 - 04 02 22 - 19 12 08 - 20 01 11 atık kodları ile alım yapabiliyoruz.
 
@esineray
mailime atabilirsiniz. lisansları sonrasında teklif isteği ile ilgili mail geçerim arkadaşlara.
 
@esineray
Esin hanım merhaba, bence tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi almanızda fayda var. Çünkü bu belgeyi almazsanız siz atıkları tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi olan firmalardan alacaksınız. Ama bu belgeyi alırsanız lisanstan muaf olan yerlerin veya kumaş üretimi yapan firmalardan bu belge sayesinde gidip atıklarını alabilirsiniz. Bir de elyaf atığı dışında başka kodlarda ekletebilir ve al sat yaparak ticarette yapmış olursunuz. Mesela Yeşil şeritler olan atıklar için atık kodu var ve benimde tat belgem yok.(tehlikesiz atık toplama ayırma belgesine almaya ihtiyaç duymadım) Ben sizden bu atığı alarak bunu işlemiş olurum hem siz hem ben kazanmış olurum.
Tehlikesiz Atık Toplama Ayırma Belgesi için gerekli bilgiler;
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü Hesabına 111 Gelir Kodu Numarasıyla 640,00 TL Halk Bankası'na ............. ( firma ismi) olarak yatırılması gerekmektedir.

Dekontun açıklama kısmına .................. ( firma ismi yazılacak) - 111 tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi yazılması gerekmektedir.
Tehlikesiz Atık Toplama Ayırma İşlemleri
1-) İşletmede belli yerler seçilerek tehlikesiz atık stok alanı,geçici stok alanı,toplama ayrıştırma alanı ve işletmeye alınacak atık kodların yazılı olduğu levhalar yapıştırılır.
2-) İşletmeye alınacak atık kodları belirlenir.
3-) Gerekli olan belgeler düzenlenir ve dilekçe ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne başvuru yapılır.
4-)Gerekli belgeler;Vergi levhası,İş akım şeması ve proses özeti,işletmeye alınacak atıkların geri kazanım firmalarına gönderileceğine dair taahhütname,atık kodları.
Dilekçe örneği;
Tarih:
İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne
……………..
İlimiz,…………….adresinde…………( firma adı) olarak………..işi ile iştigal etmekteyiz. Firmamıza/İşyerimize tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi almak için gereğinin yapılmasını arz ederiz.
İşyeri/Firma adı, kaşe ve imza
Ekler:
1-) İşyeri akım şeması ve özeti
2-) Vergi levhası fotokopisi
3-) Atık kodları.
4-) Taahhütname
5-) Kanal Bağlantı İzin Belgesi ( Bazı İl Çevre Müdürlükleri bu belgeyi isteyebilirler.)
Kafanıza takılan bir soru olursa yardımcı olurum.
İyi çalışmalar.
 
@Olgaç Sürmelihindi Bey,
Bazı tehlikesiz atıkların geri kazanımı tebliği madde 8 - 1.fıkrasının c bendinde; Tehlikesiz atıklarını çevre izin/lisansına sahip geri kazanım tesislerine göndermekle VEYA çevre izin / lisans tesislere göndermek üzere il müdürlüklerinden TAT belgesi alanlara vermekle yükümlüdür.
ibaresi gereği şuan benim firmam tehlikesiz atık geri kazanım lisansı ile kumaş atığı alımı yapabilir diye düşünmekteyim. TAT belgeli firmalar üreticiden alıp GKL olan firmalara vermek zorundalar. ama GKL olan firmalar direk üreticiden alabilir. TAT'lardan alma zorunluluğu yok diyerek yorumluyorum.. yine yanlış bildiğim bir yer var ise söylerseniz sevinirim.Teşekkür ederim.
 
@esineray
Tebligden aldiginiz yaziyi su sekilde yorumlayalim; üretici cikan tehlikesiz atigini tat belgesine sahip tesislere vermeli ve onlarda geri kazanim tesislerine göndermek zorundalar. Yoksa gdt direk ureticiden alsaydi tat belgesi alanlar bosuna almis olurlardi. ☺
 
şimdi şöyle ki sizin dediğiniz durum atık üreticisinin birbirinden farklı atık kodları ile ürettiği atığını ( karışık şekilde ) ayrı ayrı kendi sahasında ayırıp ayrı ayrı ilgili geri kazanım lisansı olan firmalara verme işi ile uğraşmak istemediklerinden TAT belgeli firmalara verip toptan kurtulma durumları daha cazip gelmektedir. bizde geri kazanım lisansımız ile zaten TATlardan alım yapıyoruz. demin bahsettiğim türden atık üretici firmalar zaten ben tat belgesi alsam da bana atıklarını vermezler. çünkü benim alacağım yine tek kodla 04 02 22 olacak.. yani tebliğde ibare çok açık, eğer ki atık tek kod şeklinde üreticide duruyor ise GKL firmaya verir . birden fazla kod ile karışık duruyorsa TAT belgeli firmaya verir. TAT belgeli firma ayırır ve oda ilgili GKLlı firmaya verir. :) piyasada da böyle firmalar çok olduğundan TAT belgesi alanlar boşuna almamış oluyorlar yani. ;)
 
Şahsi kanaatim tat lisansınin gerekmediği. Zira adı üstünde toplama ayırma. Sizin tesisiniz genel atık kabulü yapıp orjine göre ayrıma tabi tutmuyor. Tek kalemde alım yapıyorsunuz sonuçta.

Konu ile ilgili nihai kararı verecek olan il Çevre müdürlüğü olacak kesin. Oraya yazılı görüş sorun, mesele sizden çıksın :)

Neticeyi de buradan paylaşırsanız sevinirim.



HTC One X cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
@esineray

Merhaba Esin Hanım,

Firmanın üretiminden çıkan 04 02 22 atık kodlu kırpıntı atıklarını size vermek isteriz fakat fabrika İzmir' de bulunmaktadır. İl dışından alım yapıyor musunuz?
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst