• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

KPSS 2016 kpss açıklanıyor

cagriuldes

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
7 Haziran 2016
Firma
Yağmur Plastik
Arkadaşlar bugün saat 16:30 Osym tarafından Kpss 2016 sonuçları açıklanıyor.Sınava girmiş meslektaşlarımın emeklerinin karşılığını alarak sonuçlanır sınav sonuçları umarım :)
 
@Onur Turan
Tam 2014 puanım ve sıralama da aynı.. Demek ki değişmemiş bu sene.. Arkadaşlar ortalık sakinleştikten sonra 4 koldan her yerden çalışıcaz ve başarıcaz sesimiz duyulacak 500 kişi aldırıcaz bu sene!!! 2012 de 320 kişi aldılar 82.5 ile atanan oldu.. Lütfen herkes bu konuda bilinçli olsun sesimizi duyurmamız şart.. Atanamayan Çevre Mühendisleri Facebook sayfasında takipte kalınız.. Çevrenizdekileri de davet ediniz.. Bu atanma savaşından çok Çevre Mühendislerinin Kamuda söz sahibi olma savaşıdır..
 
@EnviEn
Bu sene kaç puanın var ? Sıralama lar önemli ve da alımlar. Birlik olup bi çalışma yapmamız lazım yoksa yine kalma ihtimalimiz var..
 
Arkadaşlar şimdi tüm kamu kurumlarında büyük Bi temizlik var. Kadro sayıları artacaktır mutlaka. Ama kadro artışı kasımı etkilemez diye düşünüyorum. Çünkü kadımdaki kadro sayısı belirlendi ve bütçeler oluşturuldu. Ortalığın biraz durulmasını beklemek lazım diye düşünüyorum.
 
@evrim

Ben olayın buralara geleceğini tahmin etmemiştim ve sınava çalışmadım. O yüzden de sınava girmemiştim. Artık 2018'e gireriz :)
 
Bakanlık KPSS şartı olmaksızın personel alabiliyorken ( ilgili yasa mevcuttur) nedir bu çaba anlam veremiyorum. Ayrıca KPSS için hazırlanan arkadaşların ailevi durumları iyi olduğunu düşünüyorum. KPSS kurslarına giderek ve işte çalışmayarak 6 ay 1 yılınızı belki bir kaç yılınızı bunun için harcıyorsunuz ya, işte bu sebeple düşünüyorum ya aileniz size bu konuda maddi desteğini iyi veriyor, ya siz hala aileniz üzerinde yaşamayı seviyorsunuz.

Lütfen bu söylediklerimi yanlış anlamayın. 6 yıldır bir fiil farklı yerlerde çalıştım. Çevremde çok düşük puanlar ile il çevre müdürlüğüne giren arkadaşlarım oldu( 70-75 puan)

ayrıca ünide vasıfsız eleman olarak nitelendirdiğimiz. proje çizemeyen dersleri geçemeyen arkadaşlar torpil ile belediyelere girdi.

O yüzden KPSS YE ELVEDA YAŞASIN KAN EMİCİ ÖZEL SEKTÖR
 
Ben kamuya dair umutluyum ve umudumu kaybetmemek üzere herkesi Twitter a #kamuyaçevremühendisilazım etiketiyle twit atmaya davet ediyorum.
Bugün sesimizi duyurmak için güzel bi gün diye düşünüyorum :)
Ne kadar çok twit atarsak o kadar faydalı olur, iki dakikanızı almayacak bir eylem sadece :)
 
@Mahmut Cimşit

Tamamiyle katılmıyorum tek bir virgülüne bile.

@Sevil Atila

Sevil hanım Facebook Atanamayan Çevre Mühendisleri platformunda şimdi yeni planlar içerisindeyiz.. O bahsettiğiniz twitter olayını, haber sitelerine yazılar.. BAkanımızın facebook yazılarının altına yazılar gibi 5-6 farklı eylemi düzenli olarak 2018'e kadar yapacağız ve KAmudaki Çevre Mühendislerinin varlığını arttırıp mesleğimizin farkındalığını kamudaki sayımızı arttırarak sağlayacağız..

ve unutmayın genel olarak söylüyorum..sen yoksan 1 kişi eksiğiz demektir..
 
SOSYAL Paylaşım sitelerine bundan önce sürekli olarak paylaşımlar yapıldı. hatta zirvede bile yer aldı. Ne değişti. Hiçbirşey. Baknalığa yakın biri olarak ( yakın derken işleyişi hakkında bilgim olduğu için) üzülerek söylemek zorundayım ki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sadece Şehircilik bakanlığı olarak faaliyetini devam ettirmektedir.
Çevre Birimi Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile birleşmesi ile ölmüştür. Bakın SÜREKLİ bakan değişmekte. Kimse Personel alımı ile uğraşmayacaktır. Bakanlıktaki arkadaşlarda ayrı düşünce içinde. Zaten binalara biz sığamıyoruz gibi konuşuyorlar.

OLSUN
Ümidinizi kaybederseniz kaybetmeye mahkum olursunuz.

Lütfen Beni yanlış anlamayın ben sadece bilgilerimi paylaşıyorum. Kendiniz de hata bulmayın istiyorum.

Reklamda Söylediği gibi
Sistem Böyle
 
Ayrıca Kendi Öz eleştirim.

Kamuya alınan bütün mühendislerin ve teknik elemanları 5 yıl çalışmış olma şartı olması gerekiyor. Siz yıllarınızı vermişsiniz işinizde uzmansınız bakanlık onayı gerekiyor bazı işlerde bakanlık personeli size mal gibi bakıyor.
 
@Sevil Atila

Bir talep gelmedi ama bir daha yollar mısınız ? Atanamayan Çevre Mühendisleri Platformun adı..
@Mahmut Cimşit

Mahmut Bey dediklerinize inanıyorum ve de katılıyorum ancak şöyle bir parantez açmak istiyorum.. Şimdi Mehmet Özhaseki Bakanımız daha önce hiç bir Çevre Ve Şehircilik bakanına benzemiyor.. İlk olarak mevzuata yakın ve belediyeci olan bir bakan.. Mimar değil enazından.. Sosyal medyayı da hiç bir bakanın kullanmadıgı kadar kullanıyor inanılmaz aktif.. diyeceğim şu ki..

Gıdamühendisleri mesela 2010 da alınmıştı 500 kadar ve 4 sene almadılar derken 2016 da 400 kişi aldılar bir anda.. Bizim de durumumuz aynı 2012 de 320 kişi aldılar kitler dahil paunlar 82.5'a düştü.. Bu sene benim umut ettiğim rakamlar var..

Bilmiyorum takip ediyor musunuz bakanımızı ama.. Çevre Gününü kutlayan.. Çevre Misyon ve vizyon gibi terimlerle paylaşımlarda bulunan bir bakanımız.. ve Kayserili arkadaşlarıma sorduğum kadarıyla inanılmaz iş çözen çok zeki birisi kendisi..

Bunların yanı sıra diğer bakanlıklarla da iletişimde..

Daha geçtiğimiz günlerde İller bankası ile ilgili bir açıklamada bulundu yeni projelerden bahsetti vs...vs...

Diyeceğim şu ki.. VAZGEÇENE KADAR KAYBETMİŞ SAYILMAZSIN.
Bu bir savaş yarış vb.. her ne ise.. ne.. Biliyorum ki sizinde mideniz bulandı özel sektörün KÖLE gibi çalıştırdığı Çevre Mühendislerinin maaşlarının hakettikleri yerlerde olmamasından.. Hepimizin derdi aynı.. Kamuda söz sahibi olmamız için de sayımızın ve farkındalığımızın artması gerektiği konusudur..

Buradaki savaşı yanlızca kadro savaşı olarak algılamamalıyız.. Bu savaş Mesleğimizin farkındalığı hareketidir.
 
darbe girişimi nedeniyle tüm kurumlarda tasfiye başladı. ama bizim bakanlığımız çevre bakanlığı. yine kadro boşalacağını sanmıyorum. fettullahçılar neden çevre bakanlığı'nda kadrolaşsın?:) umarım yanlış düşünüyorumdur.
 
Üst