• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

21 aralık isg sınavında karşımıza çıkabilecek değişiklikler

Gülay

Yönetim Grubu
Katılım
22 Ocak 2013
Şehir
İstanbul
Firma
Borusan Mannesmann Boru San. ve Tic. A.Ş.
Arkadaşlar sınava girmeden önce emin olamadığım bazı bilgiler var.Yardımcı olabilirseniz ve hatta bu şekilde değişikliğe uğrayan maddeler varsa sizlerde paylaşabilirseniz kendim ve birçok arkadaşım için verimli olabileceği kanaatindeyim.Şimdiden herkese teşekkürler...
Binaların yangından korunması hakkında yönetmelik

Binalarda söndürme ve tahliye tatbikatları hangi aralıklarla yapılır?
a.Yılda en az 1 defa
b.6 ayda bir

Seyyar yangın söndürme tüplerinin montaj edileceği yükselik seviyesi nedir?
a.110 cm
b.90 cm

Seyyar yangın söndürme cihazlarının kontrol edilmesi gereken süre ne olmalıdır?
a.Yılda 1 defa
b.6 ayda bir
 
Peki genel mana da ben de katılıyorum sizlere, ancak çok/Orta tecrübesi olanlar didik didik elenerek "A" sınıfı veya "B" sınıfı yapılsalardı ve uzman sayısı yine yetersiz kalsaydı ne olurdu? şimdi en azından az tecrübeli veya çok tecrübeli de olsa bir çift göz risk arayacak firmalarda ve dikkat edecek bu konuda, sırf bunun için istihdam edilecek. Firmalar uzaman yok ki veya çok maliyetli vs gibi bahanelerin arkasına sığınmayacaklar. Bence bu sınavlar şimdilik geçici çözümler ancak faydalılar.
 
@CMNet Okuru

Geçici bir çözüm evet ama bence kademeli olarak gündeme getirilebilirdi. Misal , kuaförler, güzellik salonları, ofisler, büro hizmetleri gibi işler, için ertelenebilirdi. Tehlikeli sınıftaki birçok böyle ufak tefek işletme var bence onlar ertelenebilirdi. Kademeler şeklinde kanuna tabii olunabilirdi. Bence daha doğru bir yaklaşım olurdu. Zaten B sınıfı isg uzmanlarına geçisi olarak tehlike sınıfı ve mesleği kapsamında A sınfıı olarak hizmet verilmesine izin verilmişti, ve aynı durum C sınıfı için de geçerliydi. Bir üst sınıfa bakabilme yetkisi ile ilgili yani. Bu da geçici çözümlerden biriydi bence, bunlar denendikten sonra son ihtimal bu olabilirdi yine.
 
@Serap Töre Çelik

Benim bildiğim kadarı ile bahsettiğiniz işletmeler için 6331 sayılı kanun ertelendi. (Karıştırıyor olabilirim) Bir de açık o kadar fazla ki o bahsettiğiniz diğer çözümler yeterli gelmedi bence.
 
@CMNet Okuru

evet az tehlikeli ve 50 den az çalışanı olanlar için öteleme daha çoktu sanırım, ama bu güzellik salonları kuaför gibi yerler restorantlar tehlikelisınıfa giriyor. ( restorantlardan emin değilim ). Bence başlangıç için kapsama alınmayabilirlerdi, sayılarını düşününce çok fazlalar gerçekten. Ama umuyorum ki dediğiniz gibi düşünülmüş ve son çare olarak uygulanmaya başlanmıştır.
 
Şimdi şans eseri karşılaştığım bir haber :)

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ilki 2007’de yapılan “İş Kazaları ve İşe Bağlı Sağlık Problemleri” konulu araştırmasını, 2013 yılı Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında yeniledi.

Buna göre Türkiye genelinde son 12 ay içinde istihdam edilenlerden yüzde 2,3’ü bir iş kazası geçirdi. Bu oran 2007’de yüzde 3’tü. Toplam kaza sayısı ise 725’ten 706’ya düştü.

Erkeklerde yüksek

2013’te erkeklerde oran yüzde 2,8 iken, kadınlarda yüzde 1,3 oldu. Toplam iş kazası geçirenlerin yüzde 81,6’sını erkekler oluşturdu. Sektörel olarak incelendiğinde, madencilik ve taş ocakçılığı sektöründe iş kazası geçirenlerin oranı yüzde 10,4, elektrik, gaz, buhar, su ve kanalizasyon sektöründe iş kazası geçirenlerin oranı yüzde 5,2 iken, inşaat sektöründe iş kazası geçirenlerin oranı yüzde 4,3 oldu.
 
21 ARALIK 2013 TARİHİNDE YAPILAN İYH VE İGU SINAV SORULARINDA YAPILAN İPTAL VE ŞIK DEĞİŞİKLİKLERİ


İŞYERİ HEKİMLİĞİ: (2 Soru İptal – 1 Soru Cevap Değişikliği)
A kitapçığındaki 8 nolu soru ile buna karşılık gelen B kitapçığındaki 33 nolu sorunun iptali
A kitapçığındaki 66 nolu soru ile buna karşılık gelen B kitapçığındaki 91 nolu sorunun iptali
A kitapçığındaki 59 nolu soru ile buna karşılık gelen B kitapçığındaki 84 nolu sorunun cevap şıkkının (B) yerine (D) olarak düzeltilmesi,


C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI: (2 Soru İptal – 2 Soru Cevap Değişikliği)
A kitapçığındaki 6 nolu soru ile buna karşılık gelen B kitapçığındaki 31 nolu sorunun iptali
A kitapçığındaki 16 nolu soru ile buna karşılık gelen B kitapçığındaki 41 nolu sorunun iptali
A kitapçığındaki 61 nolu soru ile buna karşılık gelen B kitapçığındaki 86 nolu sorunun cevap şıkkının (B) yerine (C) olarak düzeltilmesi
A kitapçığındaki 63 nolu soru ile buna karşılık gelen B kitapçığındaki 88 nolu sorunun cevap şıkkının (B) yerine (A) olarak düzeltilmesi


B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI:
İptali gerektirecek herhangi bir soru bulunmamaktadır.


A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI: (3 Soru İptal – 1 Soru Cevap Değişikliği)
A kitapçığındaki 7 nolu soru ile buna karşılık gelen B kitapçığındaki 32 nolu sorunun iptali
A kitapçığındaki 47 nolu soru ile buna karşılık gelen B kitapçığındaki 22 nolu sorunun iptali
A kitapçığındaki 59 nolu soru ile buna karşılık gelen B kitapçığındaki 86 nolu sorunun iptali
A kitapçığındaki 85 nolu soru ile buna karşılık gelen B kitapçığındaki 62 nolu sorunun cevap şıkkının (B) yerine (A) olarak düzeltilmesi
 
@Gülay Kudret Birdal
iptallere ve cevap değişikliğine göre puan hesaplaması nasıl oluyor ki ?
 
@Şule Pekbak
iptaller herkeste doğru sayılıyor.soru şıkkı değişenlerde doğrusunu işaretlediyseniz doğru yoksa yanlış.Benim cevabı değişenlerden biri yanlışa çıktı
 
anladım bende sınırdayım da şimdi dediğinize göre geçiyor gibiyim ama yinede umutlanmak istemiyorum :(
 
@Şule Pekbak
rica ederim ;) açıklansa da işkenceden kurtulsak
 
Üst