• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği 2017

Arkadaşlar ayırma kapasitesini hesaplarken bantın boyunu hesaba katmamışlar.10 m'lik banta sahip tesis ile 20m'lik banta sahip tesis aynı kapasiteye mi sahip olucak ?
 
@serhanmaden

kafamı karıştıran konu şu biz gfbsi olan ve lisans başvurusunu bu yönetmelikten sonra yapan firmayız. acaba kapsayacak mı?
 
@Abdulkerim DOĞAN
kapsar diye tahmin ediyorum sonuçta yeni lisans alacaksınız..
sağlık bandı konusunda bilgisi olan var mı nereye başvurulur nasıl alınır şeklinde?
 
@Sercan Demir
merhaba örnekteki hesaplamayı kendi tesisime uyarladığımda 1728 m3/gün sonucu çıkıyor yani tip 2 oluyor.Ancak tesisimiz 2000 m2 den küçük. Bu durumda ne yapmak gerekiyor?
 
merhabalar,
sebze meyve paketleme tesisinde birçok ambalaj kullanıyoruz, geçen yıl şirketin anlaştığı danışman firma bu ambalaj türlerinin hepsinin sisteme kayıt zorunluluğunu olmadığında bahsetmiş, köpük tabak, strech, karton tabak gibi ürünlerde durum nedir.
 
@hasanalparslang
Kapsıyor evet. Lisansa çevirirken yeni yönetmelik şartlarını da istiyorlar.
Sağlık Koruma Bandı ile ilgili Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Çevre Sağlığı Daire Başkanlığından yazı alınması gerekiyor diye düşünüyorum. Belediyelerin Çevre Koruma Daire Başkanlıklarından da alan arkadaşlar duydum.
 
ambalaj atıkları için tesis tipi belirlenmesinde bahsi geçen alan kapalı alan mı yoksa açık alanda dahil olcak mı?
 
@cevreciolalım

Mevcut çevre lisanslı tesisler
GEÇİCİ MADDE 1 – (1) Bu Yönetmelik yürürlüğe girmeden önce ambalaj atığı toplama ayırma, ambalaj atığı geri dönüşüm/geri kazanım konularında Bakanlıktan çevre lisansı almış tesisler lisans sürelerinin sonuna kadar faaliyetlerine devam edebilirler. Bu süre içerisinde söz konusu toplama ayırma tesisleri alan ölçüsü ve kapasitesi esas alınmak suretiyle 29 uncu maddenin ikinci fıkrasında belirtilen tipte ayırma tesisi olarak kabul edilir.
(2) Birinci fıkrada belirtilen tesislerin Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde yeni durumları doğrultusunda çevre lisansı yenileme sürecini başlatmaları gerekmektedir. Lisans yenileme işlemlerinde 29 uncu maddenin birinci fıkrasının (b) bendinde yer alan yer seçim kriteri aranmaz.
 
@hasanalparslang
Tesis neredeyse oranın belediyesine başvurman gerekir. Şöyle bir şey duydum Gebze'de bir tesis için Halk Sağlığından yazı alınmış ancak il müdürlüğü kabul etmemiş. Aynı yazıyı belediyenin de onaylaması gerekiyormuş. Tamamen saçma sapan bilgiler dolaşıyor ortalıkta.
 
b) Yerleşim alanlarına mesafesinde sağlık koruma bandı mesafesinin göz önünde bulundurularak yer seçiminin yapılması ve tesiste alıcı ortamın, toprağın, yüzeysel suların ve yeraltı sularının kirlenmesini önleyecek şekilde önlemlerin alınması,

) Sağlık Koruma Bandı: Müessesenin çevreye olan zararlı etkisi dikkate alınarak tesis etrafında bırakılması gereken iskân dışı alanı

yerinizin konumu ile ilgili.
 
@hasanalparslang
bende istanbul halk sağlığını aradım bu bizim yükümlülüğümüzde değil biz bunları devrettik çevre bakanlığına sorun diyorlar.
 
Kapasite raporu hacim hesabında bantın en az 10 m olması gerektiği için , kapasite raporumu güncelleyemedim , 80-90 cm için bantı uzatmam , tesisin düzenini değiştirmem gerekecek , sonuçta amaç ayıklama hacmi ise benim bantımın genişliği fazla , yanlış mı düşünüyorum ??

Zaten hesaplamalara göre olması gereken ayıklama kapasaite aralığındayım yani 9 m ile de bu işi yapabiliyorum , niye bu kadar zorluyorlar ki ?
 
Üst