• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık Yönetim Planı (Güncel)

@CMNet Okuru
Anladım Ahmet Bey. Arif Bey de zannediyorum ki, tebliğin lisanslı firmalar açısından öneminin büyük olduğunu anlatmak istiyor. Önemli bir tebliğ, başlarda Ek-2 yi bile kimse çözememişti. Yanlış ifade ediyorsam düzeltin lütfen :)
 
BAZI TEHLİKESİZ ATIKLARIN GERİ KAZANIMI TEBLİĞİ
Tehlikesiz atık üreticisinin yükümlülükleri

MADDE 8 – (1) Tehlikesiz atık üreticisi;
a) Tehlikesiz atık üretimini en az seviyeye indirecek şekilde gerekli tedbirleri almak, tesisinden kaynaklanan tehlikesiz atıkların geri kazanımına yönelik olarak hazırladıkları üç yıllık atık yönetim planını il çevre ve orman müdürlüğüne sunmakla ve hazırlanan yönetim planını uygulamakla,
yükümlüdür.


TEHLİKELİ ATIKLARIN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ
Atık üreticisinin yükümlülükleri

Madde 9 - Atık üreticisi;

a) Atık üretimini en az düzeye indirecek şekilde gerekli tedbirleri almakla,

b) Atıkların insan sağlığı ve çevreye yönelik zararlı etkisini, bu Yönetmelik hükümlerine uygun olarak en aza düşürecek şekilde atık yönetimini sağlamakla, üç yıllık atık yönetim planını bu Yönetmeliğin yürürlüğe giriş tarihinden itibaren altı ay içinde hazırlayarak valilikten onay almakla,

AMBALAJ ATIKLARININ KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ
d) Ambalaj atığı üreticileri, ambalaj atıklarını, bağlı bulundukları belediyenin ambalaj atıkları yönetim planına uygun olarak, diğer atıklardan ayrı biriktirmek ve belediyenin toplama sistemine bedelsiz vermekle yükümlüdür. Ancak, organize sanayi bölgeleri yönetimleri, organize sanayi bölgeleri bünyesinde yer alan sanayi işletmeleri ve diğer sanayi işletmeleri, satış noktaları ve alışveriş merkezleri, belediyenin yönetim sistemi dışında kalan sivil hava ulaşımına açık hava alanları ile bu hava alanları bünyesinde yer alan tüm tesisler, belediye mücavir alan sınırları dışında kalan ambalaj atığı üreticileri 23 üncü maddede belirtilen şartları sağlamaları durumunda, oluşan ambalaj atıklarını çevre lisanslı/geçici faaliyet belgeli toplama ayırma tesisine veya belediyenin toplama sistemine bedelsiz şartı aranmaksızın verebilirler.
@arif bey ambalj atıklarını diğer tehlikesiz atıklardan ayırmak gerçekten çok önemli.ahmetyukcell umarım açıklayıcı olmuştur. yönetim planına mevcut durumda ambalj atıklarını eklemek gereksiz.İyi Çalışmlar.
 
@CMNet Okuru
Sorun yok:) bu mevzuatları ve ilgili maddeleri o şube müdürünün gözüne sokun;) valla herşeyi kabul etmeyin yoksa çok şey isterler bizden, şahsımın çalışma prensibi mevzuat doğrultusunda çok da çelişmedim il müdürlüğü ile.;) iyi çalışmlar
 
İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Endüstriyel Atık Yönetim Planında tüm atıkları yazmamızı istiyor.
Bunlara ambalaj atıkları ve bitkisel atık yağlarda dahil. Sadece evsel nitelikli ve çöp olarak ifade ettiğimiz katı atıklar belirtilmiyor. Bilgilerinize.
 
@Yasemin Aslantürk
Bunla ile daha önceden bir bildirim yapmadık bu yılki Atık yönetim planına dahil edecekmiyiz peki tehlikesiz atık olarak.
 
@M. Hayri CÜNEYDİ
yok Hayrı bey arkadaş bildirim dediya benim aklım tehlikesiz atık bildirimine gitti il müd. yazı filan mı geldi acaba dedim. biz endüsriyel atık yönetim planında her atığı yazmıyoruz il müdürlüğünün talebi böyle.
 
Üst