• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

"Sıfır Atık Yönetmeliği" Yayımlandı

@Fatih Koçak soyledigim gibi liste yeterince acik, net ve basit, listede yer almayan bir faaliyetse, yani yerel yönetim ya da kamu kuruluşu , OSB , havalimanı, liman, iş merkezi plaza, AVM, okul yurt otel,hastane, akaryakit istasyonu, yazlik site, zincir market, terminal, degilse ve çed kapsamı dışındaysa sıfır atık kapsamına girmiyor, haa ülkede bütün faaliyetler bu listede yazanlardan ibaret diyorsanız, siz beni aydinlatabilirsiniz. benim şahsen bu listede yer almayan 4 tane fabrikam var
 
Merhabalar, sıfır atık uygulamasına hazırlık sürecinde dökümantasyon anlamında yönetim planı hazırlama zorunluluğu var mı?

Bizim ISO 14001 kapsamında yıllardır uygulanmakta olan Atık Yönetimi Prosedürümüz ve 3 ayda bir takip ettiğimiz çevresel hedeflerimiz var. Atık Yönetim Prosedürümüzü yeni gerekliliklere göre revize etsek (Odak noktalarını belirtsek, renk skalalarını düzenlesek, ayrı hazırlanan mevcut durum tablosunu ve planlama için yapılan toplantının raporunu prosedüre ek olarak dökümantasyona eklesek) yeterli olur mu acaba? Çevresel hedef görmek istiyorlarsa ISO kapsamında hazırladığımız hedefleri göstersek? Uygulama kısmını anladım ancak dökümantasyon anlamında nelerin zorunlu olup olmadığını anlayamadım, incelediğim her sıfır atık uygulama sunumunda ve dökümanında farklı farklı şeyler yazıyor. Bazılarında sıfır atık yönetim planı hazırlanmalı derken, bazılarında hiç öyle bir şeyden bahsetmiyor renk skalalarına uy, atıkları ayrı topla ve izle diyor yani uygulamayı anlatıyor sadece. Bu konuda fikri olan veya biz şöyle yaptık diyebilecek olan var mıdır?
 
anlamadığım bir şey var, yönetmeliğin ekinde çed yönetmeliği ek-1 listesinde yer alan firmalar 12.2020 tarihine kadar süre vermiş. Neden mail atıyorlar herkese.
 
İstanbul Valiliği Sıfır Atık uygulamasına başlanması konusunda çok sıkıştırıyor. Biz OSB bünyesinde bulunan bir fabrikayız, OSB yönetimiyle defalarca toplantı yapmışlar ve en son 15 Ekim'e kadar firmalarınızı sıfır atığa geçirtin diye baskı uyguluyorlarmış. Yönetmelikte belirtilen sürelere daha çok var ama ne yazık ki ısrarla en erken sürede geçmemiz isteniyor.
 
Aynı maili aldım. Tek sıkıntı var, sisteme hiç giriş yapmadım :) Bence EÇBS kaydı olan herkese atılmış. Çünkü bende uygulama bile açık değil.
 
@Cem Yılmaz Size de attıklarına göre dediğiniz gibi herkese atıyorlar sanırım. Hadi bizi İstanbul Valiliği sıkıştırıyor 15 Ekim'e kadar süre verdiler diye atmış olabilirler ama daha süresi olan insanlara niye atıyorlar anlamış değilim. Sıkıştırıyorlar her koldan.
 
o tarih belge alinmasi icin son tarih. girislerin yapilmasi ile ilgili herhangi bir tarih yok. sistem de acik oldugu icin girislerin yapilmasini istiyorlar sanirim.
 
Merhaba, paylaştığınız mail bana da geldi. Geçici depolama alanına atık türü eklemek istiyorum. Ama atık türleri geniş kapsamlı yazılmamış. Yani tesiste oluşan atığı orada bulamıyorum. Sizler nasıl yaptınız yardımcı olurmusunuz.
 
Ben sadece ordaki seçeneklerden hangileri bizde oluşuyorsa onları ekledim. Ancak siteyi zaman zaman güncelleyip yeni atık türleri ekleyebiliyorlar. Önceden bu atıkların da bir kısmı yoktu. Ara ara kontrol edip tesisinizde oluşan atık listesini güncelleyebilirsiniz.
 
Sıfır atık yönetmeliği sanayi atıklarını ayrı tutuyor zaten. sanayi atıkları atık yönetimi yönetmeliğine göre aynı şekilde devam etmektedir.
 
Üst