• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Eğitim Çevre görevlisi eğitimi

arkadaşlar bakanlıktan bakıyorum ama daha bir hareket görmedim. bu eğitim tarihi belli oldu mu bilen duyan var mı?

bir de merakımdan soruyorum. nisanda eğitim yaptılar ancak sınavını yapmadılar ya da ben görmedim. yapıldı mı yapılcak mı bilen var mı?
 
arkadaşlar bu yeni eğitimlerde sistemle ilgili bilgi verilmiyor mu?
 
@Evrem Yeşil Vize eğitiminden bahsediyorsanız; eğitimde amaç para olduğu için sadece görevlilere verilen eğitim süresinin dolması için gereksiz bir sürü boş konuda konuşuyorlar. Vize eğitiminin çok verimli bir getirisi olduğunu düşünmüyorum. Ancak siz doğrudan soru yöneltirseniz, onu da konuda bilgisi olan ilgili kişiyi bularak yapmanız lazım... belki bir kaç küçük probleminizi halletmiş olursunuz. Keza ilk kez eğitim alanlar için de aynı durumun geçerli olduğu kanısındayım. Eğitimi verenler aynı, ellerindeki envanterler aynı, ezbere konuşup geçiyorlar...
 
Arkadaşlar ilk belge alacaklar içinde yakında eğitim olacak mı bilgisi olan var mı?
 
vize süren bitmesine en geç 1 ay kala başvurman lazım yoksa 200 lira ceza yiyiyorsun. eğitim biter bitmez başvurup alırsan senin için iyi olur en azından bir kayıp yaşamazsın.
 
Merhaba arkadaslar. Ben de bu haftaki egitime katilacagim. Ancak benim belgem 20.03.2016 da doluyor. O zaman benim basvurum da 1 ay oncesinde olmamis olacak :(( ben egitime basvurma suresi olarak biliyordum bu 1 ayi. Simdi cezali mi odeyecegim? Ne kadar belge ucreti odeyecegim?
 
@Müjde ALTINEL

Yönetmelikteki ilgili madde
Belgelerin vize edilmesi
MADDE 15 – (1) Vize işlemleri için, mevcut belgenin geçerlik süresinin bitiminden en az bir ay önce başvuruda bulunulur.


600TL ödeyeceksiniz
 
@Fatih Çoban

ben dediğini denemiştim :) ancak belgeler yüklendiğinde başvuru tarihi otomatik değişiyor bi anlamı yok yani
 
Tam olarak bakanlığın hangi hesabına yatiriyoruz ücreti, bilen arkadaşlar yazabilir mi ? Teşekkürler
 
@Fatih Çoban

Ekteki dosyada belge ücretinin nereye yatacağı ve ne kadar olduğunu bulabilirsiniz
 

Ekli dosyalar

  • icerikbelge2177.docx
    18.2 KB · Görüntüleme: 62
22-24 Şubat Çevre Görevlisi Vize eğitimine katılarak hayatımın en lüzumsuz 2.5 gününü geçirdim. Nereden başlayayım bilmiyorum ama bir kez daha Çevre Mühendisliğinin bu ülkede yapılmasının çok zor olduğunu ve maalesef daha da zorlaştığını gördüm. Bu kadar çok hatanın, problemin ve eksikliği olduğu bir meslekte Bakanlığın hala yönetmelikte ilgili sıkıntıları, beyanlarla ilgili sistemsel hataları dile getirmesini anlamakta zorlanıyorum. Israrla Çevre Görevlisi kavramının oluşturulmaya çalışılmasının belge üzerinden elde edilen ekonomik kazanca bağlandığına olan inancımı bir kez daha teyit ettiler.

Eğitimle ilgili bahsedeceğim kayda değer gördüğüm bir konu yok. Aynı hikaye ve masallar devam ediyor. "Talebinizi ileteceğiz, bizde farkındayız, bu sene belli olacak" gibi yıllardır süregelen kalıplaşmış cevaplar. Üstüne üstelik daha da zorladığınız zaman köşeye sıkıştıklarında "Bizler emir kuluyuz, yetkili merci biz değiliz ama aradaki iletişimi kurarak sıkıntıları iletebiliriz" gibi boş cevaplar alıyorsunuz.

Eğitime yaklaşık 800 kişinin katıldığını tahmin ediyorum. 400 TL eğitim ücreti + 400 TL belge ücreti = 800 TL gibi bir parayı 800 kişiden (Belge geçerlilik süresi 1 aydan az kalmış olanlara da Bakanlığımızın sürprizi %50 ceza bedeli, yani 200 TL daha fazla ödeyecekler) alarak 640.000 TL gibi bir gelir elde ettiler. Güzel ve çok temiz para. 1 kuruşunu helal etmiyorum. Lisede hazırladığımız basit sunumlarla "yönetmeliği zaten biliyorsunuz" diyerek 5-10 dakika yapılan sunuma benim verecek 1 kuruşum yok. Üstelik konaklama da size ait. Türkiye'nin her yerinden gelen bu kadar insana yapılan bu uygulama asla eğitim olamaz.

Söylenecek çok şey var ama sektörde görülen bu kadar sıkıntılara rağmen bu eğitim ve soygundan asla vazgeçmeyenler bunun hesabını mutlaka vereceklerdir.
 
bildiğim kadarıyla vize eğitimi olmayacak ama bakanlık bu ne yapacağı belli olmaz.
 
Üst