• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

İçtetkik, Aylık değerlendirme formatları

yönetmelik ekindeymiş şimdi farkettim teşekkürler.
Peki içten yanmalı motorları ateşleme prensiplerine göre nasıl belirlediniz 500 saatten fazla ise hangi kısma giriyordur
 
Kapsam
MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, Ek-1 de yer alan kategorilerde ve kamuya ait araçlar da dahil olmak üzere trafikte bulunan dört ve daha fazla tekerlekli yolcu ve yük taşımaya mahsus karayolu motorlu taşıtlarını kapsar.

(2) Bu Yönetmelik iş makineleri, tarım ve orman traktörleri, motosikletler ve mopedleri kapsamaz.


Egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırma periyotları
MADDE 6 – (1) Taşıtlar, Ek-1 de belirtilen sınıflar esas alınmak kaydıyla cinslerine, kullanılma amaç ve şekillerine uygun olarak aşağıda belirtilen periyotlarda egzoz gazı emisyon ölçümüne tabi tutulur:
a) Hususi otomobiller ilk üç yaş sonunda ve devamında her iki yılda bir.
b) Resmi otomobiller ilk iki yaş sonunda ve devamında yılda bir.
c) Diğer motorlu taşıtlar ilk bir yaş sonunda ve devamında yılda bir.
ç) Trafikte seyreden tüm motorlu taşıtlar on yaş sonunda yılda bir.
(2) Taşıtın trafiğe çıkışından sonraki muafiyet süresinin bitim tarihinden itibaren bir ay içerisinde egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırılması zorunludur. Takip eden emisyon ölçümleri ise taşıtın trafiğe çıkış tarihi esas alınarak uygulanır.

Ek-1

TAŞIT KATEGORİLERİ:

(1) Yolcu taşımak için kullanılan ve sürücü koltuğu haricinde 8 den fazla koltuğu olan dört tekerlekli motorlu taşıtlar.
(2) Yük taşımak için kullanılan ve müsaade edilebilir maksimum ağırlığı 3500 kg.dan fazla olan motorlu taşıtlar.
(3) Taksiler ve ambulanslar.
(4) Normal olarak karayolunda yük taşımak için kullanılan ve azami müsaade edilebilir ağırlığı 3500 kg.dan az olan tarım ve orman traktörleri haricindeki en az dört tekerlekli motorlu taşıtlar.
(5) Yolcu taşımak için kullanılan ve sürücü koltuğu haricinde 8 den az koltuğu olan en az dört tekerlekli motorlu taşıtlar.
1 ve 2 numarada yer alan taşıtlar ağır araçlar, 3, 4 ve 5 numarada yer alan taşıtlar hafif araçlar sınıfına girer.

Ben bunlara göre değerlendirdim.
 
Bir hastane nin aylık değerlendirme tutanağında kimyasallar kısmına kodları yazmak uygun mudur yada buradaki kimyasallar kısmı hangi yönetmeliklerden bahsediyor sadece lisanslı firmalara gönderiliyor gibi bişey yazsam uygun mudur? yardımcı olursanız sevinirim
 
Arkadaşlar,
Çalıştığım tesiste Çevre yönetim birimi kurduk ve yılda bir defa iç tetkik raporu düzenliyoruz. Aylık değerlendirme raporu ve eğitim raporlarını da doldurmam gerekiyor mu? Böyle bir şeyi hiç yapmadık. Birde Jeneratör bildirimi neden yapılıyor? Bilgi vermenizi rica ediyorum.
Teşekkürler.
 
@Erkan ERTÜRK
Çalıştığım tesiste Çevre yönetim birimi kurduk ve yılda bir defa iç tetkik raporu düzenliyoruz. Aylık değerlendirme raporu ve eğitim raporlarını da doldurmam gerekiyor mu? Böyle bir şeyi hiç yapmadık.yapmanız gerekiyor bakanlığın duyurusunda var
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
ve
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
inceleyin.
Birde Jeneratör bildirimi neden yapılıyor? Bilgi vermenizi rica ediyorum.Skhkky Ek-5
7) İçten yanmalı motorlar:

İçten yanmalı motorlar aşağıda belirtilen ateşleme prensiplerine ve kullandıkları yakıtlara göre aşağıda belirtildiği şekilde sınıflandırılacak ve belirtilen sınır değerlere uyacaklardır.

Tamamen acil durumlarda kullanılan, acil güç sistemleri (sürekli çalıştırılmayan, herhangi bir arıza durumunda veya elektrik kesintisinden dolayı işletmeye sokulan ve bu durumların ortadan kalkması ile işletmeden alınan ve yılda azami 500 saat’e kadar kullanılan) için aşağıdaki emisyon standartları uygulanmayacaktır. Bu tesislerin işletmecileri her yıl içindeki bu tür kullanımlara ilişkin bir raporu yetkili mercilere sunmak zorundadır.


dolayı bildirim yapmanız gerekir.
 
Yasemin hanım,

Öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Jeneratörler konusunda anladığım şu ki jeneratörümüz' ü emisyon kaynağı olarak görmeyeceğiz ve yıl içerisinde kaç defa kullandıysak bunu Çevre İl Müdürlüğüne bildireceğiz. Bu şekilde midir?
 
ben yıl sonunda şöyle bir dilekçe yazıyorum.


danışmanlığını yaptığım........ tesisi 2012 yılında jenaratörünü .... saat çalıştırmıştır bilgilerinize sunarız...

şklinde
 
@CMNet Okuru
hastaneler seveso bildirimi yapmıyor diye biliyorum ama buradaki kimyasallar kısmı tehlikeli atık kısmında zaten belirtiliyor ayrıca hangi kimyasallar kullanılıyor bu mudur yazmamız gereken?
 
O zaman jeneratörün bulunduğu kısma bir form koymak gerekiyor. Çalıştırıldığı zamanlar da kaydının tutulması için.

Yasemin hanım birde Çevre yönetim birimiz 1,5 yıldır kurulu. Tesis aylık değerlendirme raporu ve hiç eğitim raporu bugüne kadar hiç doldurmadım. 1,5 yıllık Geriye dönük bu raporların hepsini tamamlamalı mıyım?
 
Üst