• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Entegre çevre bilgi sistemi yenilendi

Cem Yılmaz

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
19 Aralık 2009
Şehir
Tekirdağ
Firma
Güneş Çevre Danışmanlık
Entegre Çevre Bilgi Sistemi 3.2.35 güncellemesi yayımlandı:

1- Giriş Ekranı Değişti
EÇBS giriş ekranı.jpg

2- İlk açılış ekranındaki "Giriş" sekmesi kaldırılarak direkt olarak "Anasayfa" sekmesine yönlendirildi. Renk ve düzen değişikliği ile göze hoş bir sistem yaratılmaya çalışılmış:

Anasayfa.jpg

3- Şahıs Uygulamaları kısmındaki uygulamalar görüntülenememekte (muhtemelen geçici sorun). Ancak Anasayfada yer alan "Yeterlik Uygulaması"na tıkladığınızda sizi şöyle bir ekran bekliyor olacak:

Yeterlik Uygulaması Girişi.jpg

4- Her uygulamanın girişinde "Tesis" seçeneği eklendi. Yine de "Tesis" listesinden hâlâ uygulamalara gidebiliyorsunuz. Anasayfa'dan erişim kolaylaşmış:

Uygulama - Tesis Seçimi.jpg


Daha detaylı inceleyip, gözümden kaçan şeyleri de paylaşmaya çalışacağım :) Hepimize hayırlı olsun.
 
Merhabalar,

Ben şuan çalıştığım firmada yaklaşık 5 yıldır çalışıyorum. Bunun 4 yılı Kalite Güvence, son bir yılı ise Çevre Arıtma'da çalışmaktayım.

Ben deneyim kısmını nasıl doldurayım ?

İlk işe girdiğim ama kalite olarak çalıştığım dönemden mi ? yoksa çevre mühendisi olarak çalıştığım son bir seneyi mi beyan edeyim ?

İşe giriş bildirgesini eklesem yeterli olur mu ?
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
H.Yet
Sizinle birlikte tüm arkadaşların karıştırdığı nokta var. O tecrübe sekmesi "çevre görevlisi" olarak çalıştığınız süreyi kapsıyor. Yani siz firmanıza hiç çevre danışmanı olarak atandınız mı? Atandıysanız girebilirsiniz.
 
Önceki cevapları görüntüle…
Cem Yılmaz
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
sigorta girişinizin ne olarak yapıldığı önemli. eğer en baştan beri Çevre Mühendisi olarak giriş yapıldıysa tüm tecrübenizi yazabilirsiniz.
[automerge]1574932821[/automerge]
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Cem bey Çevre Görevlisi olmak zorunda değil, mesleki tecrube önemli, yani Çevre Mühendisi olarak çalışmışsa sayılabilir.
 
Sistem üzerinden kendinizi de atarsanız, tecrübe konusunda işler.

Şimdi bazı arkadaşlar yıllardır aynı iş yerinde aynı işi yaptığını söylüyorlar. Ancak resmi kanıt önemli. Diyelim 2017 yılında çevre görevlisi almışsınız. Bundan önce zaten sizin tecrübe işletmeniz imkansız. 2017'den sonra da sisteme girdi yapmayı unuttuysanız, şimdiden girmenizi öneririm. Sistemde hâlâ büyük bir açık var. Eskiye dönük tecrübe manuel olarak eklenebiliyor. Şimdilik kontrolü de sağlanmıyor.
 
Cem Yılmaz
@Cem Yılmaz bey, çevre mühendisi olarak sigortam yatıyor ancak yönetim (ya da bağlı olduğum kalite yönetim müdürü) çevre danışmanımız atalı olduğundan bana şifre yetkisi vermek istemiyor. Çevre mühendisi olarak çalışıyor olmam tecrübeyi etkilemez mi. Hani bir de, çevre görevlisi yanına Çevre Mühendisi yazıdırdık yaa. Çevre mühendisi olarak SGK' mın işlemesi yeterli olmaz mı
 
yeniçevrecissk niz çevre mühendisi olarak görünüyorsa, hepsini sisteme manuel olarak girebilirsiniz.
[automerge]1574933231[/automerge]
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
yönetmelikte terim "Mesleki Tecrübe" olarak geçmekte. yani çevre mühendisi olarak görev yapıyor ve ssk sı da çevre mühendisi olarak girilmişse hepsini sisteme işleyebilir bir sıkıntı yaşanmaz.
 
Önceki cevapları görüntüle…
Tolgay Doğan
Ben bu kadar emin konuşmamayı tercih ederim. Yönetmelik dediğiniz şey 30.07.2019'da çıktı. Arkadaşlar net bilgi almak için Adnan Macit Bey'e sorabilirler. Hatta ben de bir mail atayım kendisine de, doğrusu neymiş öğrenelim. Mantıklı düşündüğünüzde, çevre görevlisi olarak sisteme işlenmeyen birinin (ki bir ay içerisinde bildirilmesi gerekiyor) tecrübesinin sayılması saçma.
 
Cem Yılmaz

bende işe başladığımda çevre görevlisi belgem yoktu sgk da çevre mühendisi olarak gözüküyorym. çalıştığım firmada çed birimi de vardı ve çed birimi için çevre görevlisi belgesine ihtiyaç yok diye biliyorum ben. yani bu belgesiz çalıştığım iş tecrübe olarak sayılmıyor mu ? bence büyük haksızlık.
 
Cem Yılmaz@Cem Yılmaz peki çevre görevlisi belgesi var ise ama çevre görevlisi olarak atanmamış ( çünkü dışarıdan çevre danışmanlığı hizmeti alınıyor) ama çevre mühendisi olarak hizmet veriyorsa sayılabilir mi umudu var içimde. hani yeni yönetmelikte çevre mühendisi ibaresi eklenmiş olması dolayısıyla, bu platformda konu açılmışken sizlerinde bilgilerinizden aydınlanmak istedim.
 
Cem Yılmazyönetmelikte "çevre ile ilgili ........ yıl ve üzeri mesleki tecrübeyi haiz" cümlesi yer alıyor. bence yeterince açık bir cümle pek yoruma açık değil. sizin dediğiniz mantıkla 20 yıldır çevre mühendisliği yapan ama sadece 1 yıldır sistemde çevre görevlisi olarak çalışan birinin geriye kalan 19 yılının hiçbir şey ifade etmemesi gerekiyor. sanki bu daha saçma gibi geldi bana...
 
15.10.2018 yılında çevre mühendisi olarak başladığım işe 06.02.2019 yılında son verdim ve başka bir firmada çalışmaya başladım. deneyim bölümünde sadece halen çalışmakta olduğum firmanın bilgileri gözükmekte. eski çalıştığım firmanın bilgilerini giriyorum katdet butonuna bastığımda kaydetme işlemini gerçekleştiremiyorum. belge eklemeniz gerekmektedir diyor belgeden kastı nedir acaba
 
Bu konuda benim de kafam karışık sigortamın çevre mühendisi olarak yatırıldığı tüm tecrübelerimi ekleyebilirim diye düşünüyorum bende ama hak verdiğim yorumlarda var sonuçta çevre görevlisi olarak görev almadığım çalışmalarım değerlendirilmeyebilir ?
 
çevre görevlisi ve çevre mühendisliği bu şekilde ayrıldıkça bence çok sorun daha çıkar ortaya ben orda 4 aya yakın çevre mühendisi olarak çalışmışım ama bu tecrübeden sayılmıyor neden? çünkü 4 yıl okuduğun bölümün mesleğini yapman için çevre görevlisi belgesi alması lazım. çevre görevlisi ve çevre mühendisinin farkı ne ? farklı olarak bir iş mi yapılıyor? aynı tecrübe aynı çalışma. (sektörler farklı olabilir tabi) çevre görevlisi zaten her türlü giriyor sisteme. burda haksızlık olan çevre mühendisinin tecrübesinin hiçe alınması. bi çed firmasında çevre görevlisi de aynı ptdyi yazar çevre mühendisi de. bana biraz haksızlık olarak geldi.
 
tuana erişmiş
Tamam, benim de demek istediğim ÇEVRE GÖREVLİSİ değilken nasıl oluyor da ÇEVRE GÖREVLİSİ TECRÜBESİ işleteceğiniz. Belgeye ben de karşıyım, diplomamız çöp bu konuda hemfikiriz. Ama siz diyorsunuz ki ben resmi olarak yapamamam gereken bir işi yapma yetkisine sahip olmalıydım o yüzden tecrübem sayılsın. O zaman üniversiteyi okumayı başlayan birisi desin ki "ben zaten mühendis olacağım şimdiden tüm tecrübelerim işlesin"...

@yeniçevreci o konuda ben de çekincedeyim. Çünkü yönetmelikte, bir sözleşme imzalandığında sisteme bildirmek zorunlu çevre danışmanını. 1 Ay süreniz var. Bu süre içerisinde bildirilmezse resmi olarak işletilmemesi lazım. Ancak sırf arkadaşlar inat ettiği için az önce emin olmak adına Adnan Bey'e bu konuyu da yazdım. Umarım açıklayıcı bir cevap alabiliriz.
 
Cem Yılmaz

benim demek istediğim şu bence tecrübe konusu yazılırken çevre mühendisi yada çevre görevlisi olarak ayrım yapılmadan yazılması gerekiyor. bu şekilde en başta bizim bu şekilde ayırmamız gerekiyor. çevre mühendisi olarak genel bir ifade kullanmadıkça daha bir sürü belge de zorunlu tutulur çalışılan aylarda boşa çıkar. çevre görevlisi olmak için illa danışmanlık mı yapmak gerekir. çevre mühendisinin de belge ihtiyacı olmadan çalışabildiği bazı sektörler var. Çed gibi. bu birimde çevre görevlisi çalışırken tecrübe oluyor ben çalıştığımda hiç oluyor. bende bu konu hakkında görüşme sağlayacağım.
 
Önceki cevapları görüntüle…
tuana erişmiş
Eğer öyle bir şey yapılacaksa, ben de ÇED firmasına gider kendimi işlettiririm. Projenin altına imza atmadan yükselttiririm. Başlı başına haksızlık olur bu durumda. Belgeye ihtiyacınız olmadan çalışabileceğiniz tabi ki bir sürü sektör var ancak yıllardır bu sektörde olanların da hakkını yemiş olursunuz. Kaldı ki ben 2014'ten beri çevre mühendisi, 2015'ten beri çevre görevlisi olmama rağmen, sistemde mühendis değil de görevli olarak görünüyorum. Çünkü 2019 yılı Mayıs ayında vize yaptırdım ve 2023'e kadar mühendis değil de görevliyim.

@Tolgay Doğan Aksi belirtilmedikçe yönetmelikler çıktığı tarihten itibaren yürürlüğe girer. Tekrar söylüyorum, "RESMİ OLARAK BU İŞİ YAPABİLMEK İÇİN 1 AY İÇERİSİNDE SİSTEM ÜZERİNDEN ATAMANIZIN YAPILMASI GEREKİYOR". Eğer bunu yapmazsanız, zaten resmi olarak yapmamış sayılmanız gerekiyor. He çıkıp Adnan Bey derse ki, hayır eskiye yönelikler de sayılacak; o zaman daha net konuşma fırsatı buluruz. Şu an sadece yorum yapıyoruz.
 
Cem Yılmaz

yıllardır bu sektörde olanlarıon hakkını nasıl yemiş oluyoruz ? onların zaten tecrübeli diye geçiyor sistemde asıl haksızlık yıllarca çevre mühendisi olarak çalışıp çevre görevlisi belgesi olmadığından tecrübesiz ilan edilmesidir. asıl haksızlık, yazdığınız ptd dosyasına imza atamayıp bide üstüne üstlük yazdıklarınızın hiçe sayılmasıdır. sistemde çevre görevlisi iş tecrübesi değil ÇEVRE MÜHENDİSİ iş tecrübesi yazılmalıdır. artık bi çevre görevlisi ibaresini tamamen kaldırmamız gerekmektedir.
 
Cem Yılmaz
2013 yılında yayımlanan yönetmelikte de cümle aynı şekildeydi ve orda da en az 3 yıllık mesleki tecrübe isteniyordu, durum o şekilde olsa o zamanlar 3 yıllık çevre görevlisi bulmak emin olun çok zor olurdu. ben durumun yoruma açık olduğunu düşünmüyorum, Adnan Bey'den de sizin yorumunuzu haklı çıkaracak bir karar gelirse bence itiraz edilmesi gereken bir durum olur bu...
 
Önceki cevapları görüntüle…
benim arkadaşım senelerdir organize sanayi bölgesinde arıtma tesisi işletiyor hiç çevre görevlisi belgesini kullanmadı ayrıca tesisin çevre görevlisi de var(yani danışmanlık hizmeti alıyorlar bir danışmanlık firmasından ) sigortası da çevre mühendisi olarak gözüküyor bu durumda o da bu tecrübe bilgilerine hiç bir şey yazamayacak mı anlamadım da arkadaşlar kusura bakmayın.
 
Üst