• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Türkiye gündemine dair haberler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Çevre Bakanlığı'ndan İzmit Körfezi açıklaması: Zarar kirletenden alınacak
İZMİT (Kocaeli), (DHA) - ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı, İzmit Körfezi'ndeki kirliliğin büyük oranda temizlendiğini, kirliliğe neden işletmeye gerekli idari yaptırımın uygulanacağını belirterek, zararın tazmininin kirletenden alınacağını açıkladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmit Körfezi'nde yaşanan çevre kirliliğiyle ilgili yazılı açıklamada bulundu. Bakanlık, İzmit Körfezi'nde yaşanan deniz kazasına anında müdahale edildiğini belirterek şu görüşlere yer verdi:

"12 Ocak Perşembe günü Dilovası bölgesinden denize fuel oil döküldüğü ihbarı üzerine, Bakanlığımız Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Liman Başkanlığı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkilileri olay yerine intikal etmişlerdir. Tesiste bariyer çekme ve kirliliği temizleme çalışmaları tesis yetkilileri ve yetkili acil müdahale firması tarafından başlatılmış, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından olay yerinden numune alınmış ve analize gönderilmiştir. Kirliliğe acil müdahale işlemleri gece boyu sürdürülmüştür. 13 Ocak günü İzmit Körfezi'nin çeşitli yerlerinde deniz kirliliği olduğu ihbarları alınmıştır. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan havadan kontroller sonucu kirliliğin Dilovası bölgesinden geldiği gözlemlenmiştir. Kocaeli Liman Başkanlığı tarafından 2'nci seviye kirlilik olduğuna dair Kocaeli Valiliği'ne yapılan bildirim sonucunda, Bakanlığımız tarafından onaylanan Marmara ve Boğazlar Bölgesel Acil Müdahale Planı doğrultusunda Valilik tarafından İl Kriz Merkezi kurularak çalışmalarına başlamıştır. Ayrıca, konu ile ilgili zarar tespit komisyonu kurulmuş ve çalışmalarına başlamıştır."

ZARAR KİRLETENDEN ALINACAK
Alınan numunelerin TÜBİTAK'a gönderildiği belirtilerek, şu açıklamada bulunuldu: "Deniz yüzeyindeki kirliliğin kaynağının analizle teyit edilmesi için Bakanlığımız Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerince numuneler alınmış ve parmak izi analizi için TÜBİTAK'a gönderilmiştir. Söz konusu bölgede toplam 3 adet acil müdahale firması tarafından 350 personel görevlendirilerek temizlik çalışmalarına ağırlık verilmiştir. Ayrıca, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Seyit Onbaşı gemisi ve tahlisiye botu deniz operasyonlarını koordine etmek amacı ile olay yerine intikal etmiş, deniz temizleme çalışmalarını sürdürmektedir. Bunlara ilaveten tüm limanlar tarafından kendi personelleriyle temizlik işlemlerine destek verilmektedir. Bakanlığımız Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Kocaeli Liman Başkanlığı teknik personelleri sahada çalışmalarını sürdürmektedirler. Kirlilikten etkilenen yaban hayvanlarına ilgili kurumlar tarafından gerekli müdahaleler yapılmaktadır. Ayrıca, acil müdahale çalışmalarına destek olunması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan heyetler yerinde incelemeler yapmıştır. Kirliliğin başladığı andan itibaren temizleme çalışmaları yoğun bir şekilde devam etmekte olup, kirlilik büyük oranda temizlenmiştir. Kirliliğe sebep olan işletmeye 2872 sayılı Çevre Kanununa istinaden gerekli idari yaptırım uygulanacaktır. Ayrıca zararın tazmini kirletenden alınacaktır."

Kaynak:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Muğla'nın Fethiye ilçesinde kadınlar, kullanmadıkları kıyafetler ve perdeden bez torba üretiyor.
Adsız.png


Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce "Filemi örüyorum, torbamı dikiyorum" projesi başlatıldı. Teorik eğitimlerin ardından kadınlar evlerinden getirdikleri etek, perde, penye, pantolon gibi ürünlerden farklı boylarda çanta ve torba üretiyor. Bazı kadınlar da iplerle pazar filesi hazırlıyor.
Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ender Suat Tok, gazetecilere yaptığı açıklamada, proje öncesi internetten başvuruları aldıklarını söyledi. Projeye halkın yoğun ilgi gösterdiğini belirten Tok, "Kursa katılanların 42'si file, 94'ü bez torba için başvuru yaptı. Özellikle kullanılmayan bezleriyle geliyorlar ve usta öğreticinin gözetiminde üretim yapılıyor." dedi. Kursiyerlerin ilk olarak kendi kullanacağı torbaları hazırladığını belirten Tok, ürünlerin sergilerle satılacağını kaydetti. Tok, projenin üç ay boyunca hafta sonları devam edeceğini dile getirdi.
Eşim bile şaşırdı
Kursa katılan ev hanımı Nurcan Küçükduran ise kursa boş zamanını değerlendirmek ve üretime katkı sağlamak amacıyla katıldığını söyledi.
Evden getirdiği etek, pantolon ve penyelerini torbaya dönüştürdüğünü anlatan Küçükduran, "Kullanmadığımız kumaşlarımızı atmayalım. Eşimin gömleğinden çanta yaptım. Eşim bile çok şaşırdı. Eşyaları böyle yapmasaydım ya toz bezi olacaktı ya da çöpe gidecekti. Hazırladığım torbaları arkadaşlarıma da hediye ediyorum." diye konuştu.
Bergamalı kadınlar çevre dostu file örüyor
Bergama Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi üyeleri iki yıldır temiz bir çevre için file örüyor. Kooperatif başkanı Tevhide Kaya, yaptığı açıklamada, doğa dostu bir kooperatif olduklarını 30 kadın işçiyle file ördüklerini, gelen taleplerden memnun olduklarını söyledi. Kaya, poşetlerin ücretli olmasından sonra siparişlerin arttığını belirterek, "Şu ana kadar 11 bin file ürettik. Fakat yasa çıktıktan sonra 5 bin file siparişi aldık. Pazarda, marketlerde, soysal medyada filelerimizi görenler kooperatifimize ulaşıp file siparişi vermeye devam ediyor. Bu ilgiden dolayı da çok memnunuz." dedi.
Kooperatifte çalışan 43 yaşındaki Fatma Şenay Kartal da kooperatife gelmek için 60 kilometrelik bir yol kat ettiğini belirterek "Fileden kazandığım parayla ihtiyaçlarımı karşılıyorum. Kızıma harçlık veriyorum. Ev ekonomisine küçük de olsa bir katkım oluyor." diye konuşu.
 
@Ferhat Elçi

Kampanya ile ilgili gelişmeleri paylaşırım tabi ki. Yoğun bir katılım sağlayabiliriz umarım.
 
Burdur’da gözde turizm merkezi Salda Gölü özel korumaya alınacak, göl çevresine de ‘millet bahçesi’ yapılacak.


22065


Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ‘Türkiye’nin Maldivleri’ olarak anılan ve kartpostallık görüntüye sahip olan Salda Gölü’ndeki koruma alanını artıracaklarını kaydederek, “Biz burayı Cumhurbaşkanlığımızın dün açıkladığı manifesto çerçevesinde çevreyi korumak adına, şehirlerimizi korumak adına özel çevre koruma bölgesi ilan edeceğiz. Bu ilan çerçevesinde, bulunduğumuz yaklaşık 300 bin metrekarelik alanda Salda Millet Bahçesi yapacağız. Bu da bir ilk olacak” dedi.
Bölgeye otopark, festival alanı, tuvalet, mescit, kafeterya, gibi yapıların inşa edileceğini dile getiren Kurum, şöyle devam etti: “Millet Bahçesi Projesi çerçevesinde buraya gelen turistlerimiz, yapacağımız otoparkta araçlarını park edecek. Geliş gidiş yollarını daha iyi şartlar altında yapmak suretiyle bu bölgeye gelen vatandaşımızın bungalov evlerde, kafeteryalarda dinlenmesi, yürüyüş yollarında, gezinti alanlarında gezmesini sağlayacak birçok düzenlemeyi de bu proje kapsamında yapmış olacağız.”
 
Çevre Bakanı Kurum: Şişe getirene kontör vereceğiz, belki nakit de verebiliriz. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, pet ve cam şişeler, süt içilen karton kutular gibi ürünlerin kullanımını azaltmak, bunları geri dönüşümde kullanmak için depozito uygulamasına geçileceğini söyledi. Kurum, “Pet şişeleri getirenlere kontör yükleyeceğiz, otobüsle alakalı bilet uygulamasında destek olacağız. Belki nakit de verebiliriz” dedi. Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi üyesi 16 çocuğu Bakanlıkta kabul eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, çocukların çevre ve doğaya ilişkin sorularını yanıtladı.

22188

Çocuklara 2021 yılında uygulanmaya başlanacak depozito uygulaması hakkında bilgi veren Kurum, şunları söyledi:
"2023 yılında tüm Türkiye’de depozito uygulamasına geçmek istiyoruz. Pet, cam şişeler, süt içilen karton kutular gibi ürünlerin kullanımını azaltmak ve bunları geri dönüşümde kullanmak için depozito uygulamasına geçeceğiz. Amacımız üretilen kapların yüzde 80’inin, 90’ının, bu uygulamaya geçmiş gelişmiş ülkelerde olduğu gibi geri toplanması. Dolayısıyla bu ham maddeleri üretimde yeniden kullanarak, çevreye daha az zarar vermiş olacağız."

Kurum, “2021 yılında plastik poşet, cam, metal şişeler, karton kutular gibi geri dönüşümü yapılabilecek malzemelerde depozito uygulamasına geçeceğiz. Bu uygulamayla o pet şişeleri getirenlere kontör yükleyeceğiz, otobüsle alakalı bilet uygulamasında destek olacağız. Belki nakit de verebiliriz. Onları siz toplayacaksınız, belki çikolata, gofret alacaksınız. O uygulamaları en yakın zamanda ülkemize getireceğiz” dedi.
 
Hadi İnşallah !!
 
orası öyle :D para varsa valla tüm türkiye de atık matık kalmaz hatta onu bırak böyle atık bırakanı için para verseler türkiye 1 numara olur ..:D
 
Burdur Salda Gölü, Türkiye'nin Maldivleri diyebiliriz.
İktidar tarafından etrafına Millet Bahçesi yapılacakmış. Birileri 3 5 kuruş para kazanacak sizde 3 - 5 oy alacağız diye lütfen ellemeyin buraya !

Burayı koruyun, girişi ücretli yapın az insan gelsin mangal yasaklansın araç yasaklansın betonlaşmasın. Gerekiyorsa sadece turistler alınsın bizde girmeyelim ama betonlaşmasın. Turist gelmiyor diye kıvranıp duruyoruz, turistler Almanya'dan İngiltere'den Japonya'dan Millet bahçesini görmeye gelmez el değmemiş doğallığı bozulmamış tarihi cennet yeri görmeye gelirler.
Bana karşı çıkanlar olacaktır lakin çok uzak değil 5 sene önceki Uzungöl ile bugün ki Uzulgöl'ü karşılaştırırsak sonuçlarını çok iyi anlarsınız.

Yapmayın efendiler yazıktır günahtır.... 22197
 
Günübirlikçiler is coming. İnşallah orayı da kirletmezler. Keşke doğal haliyle kalsa...
 
Almanya'da direkt nakit veriliyor marketlerde. Çok başarılı bir uygulama. Yalnız ürünü satın alırken depozitosunu ödüyorsun, geri verince kendi paranı iade almış oluyorsun.
 
Kimseden ses çıkmamış. Forumda bu konu hakkında konuşulmamış olması enteresan değil mi? Başka bir başlıkta konuşuldu da ben mi göremedim acaba? Gayet bizleri ilgilendiren bir olaydı oysa.
 
2018 yılında Salda Gölü'nde festival yapılması planlanmıştı, çok karşı çıkmıştım, ve Burdur Valiliği izin vermeyerek festivali engellemişti. Çok güzel bir haberdi.
Şimdi ise Çevre ve Şehircilik Bakanı çıkmış festival alanı yapılacağından bahsediyor. 2 sene öncesine kadar korunması gerektiği düşünülen bir alandı orası. Ne değişti de şimdi orayı da mahvetme kararı aldılar? Siyasi amaçlar ve rant kazanmak uğruna doğayı talan etmekten çekinmiyorlar. Üstelik buna Çevre ve Şehircilik Bakanlığının alet olması çok çok üzücü bir durum. Bakanlık, orayı korumak isteyen tarafta olmalıydı.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst